Джей Джейкъбс, ръководител на отдел Тематични и активни ETF-и“ в

...
Джей Джейкъбс, ръководител на отдел Тематични и активни ETF-и“ в
Коментари Харесай

Биткойн има потенциал да достигне над $5 трилиона според директор на BlackRock

Джей Джейкъбс, началник на отдел " Тематични и дейни ETF-и “ в BlackRock, счита, че към момента има голяма опция за напредък на водещата криптовалута, прогнозирайки, че пазарът може да се разшири до към $5.4 трилиона в бъдеще.

Джейкъбс показа прозренията си по време на конференцията за цифрови активи в Бразилия, която бе проведена от Mercado Bitcoin дружно с CME Group, Deribit и Fireblock.

BlackRock, в качеството си на най-големия управител на активи в света и една от първите компании, които получиха утвърждение за Биткойн ETF в Съединени американски щати, следи възходящото търсене на BTC от страна на вложителите. Джейкъбс означи, че клиентите търсят активи отвън обичайните акции и облигации, изключително откакто корелациите сред тези активи са създали диверсификацията по-трудна.

В отговор на тези трендове BlackRock доста е нараснала каузи си в Биткойн , като все още ръководи към 370,000 BTC, което я прави един от най-големите притежатели в международен мащаб, отстъпвайки само на Binance и на мистериозния основател на водещата криптовалута, Сатоши Накамото.

Джейкъбс акцентира смисъла на Биткойн за предлагането на ликвидност и диверсификация на портфейла, изключително за опитните вложители с висока приемливост към пазарната волатилност. Той също по този начин посочи уговорката на BlackRock да направи BTC по-достъпен и да усъвършенства образованието на вложителите във връзка с цифровите активи.

Според специалистът Биткойн служи като финансова опция, до момента в който Етериум подхожда повече на все по-широкото разбиране на блокчейн технологията. Той следи по-широки трендове като геополитическата фрагментация, възхода на изкуствения разсъдък и демографските промени като евентуални попътни ветрове за пазара на цифрови активи, предполагайки, че по-младите, механически грамотни генерации могат да подтикват по-нататъшното приемане през идващите години.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР