Джесика Шилдер и Филип Михалевич спечелиха европейските титли в тласкането

...
Джесика Шилдер и Филип Михалевич спечелиха европейските титли в тласкането
Коментари Харесай

Злато за Нидерландия и Хърватия в тласкането на гюле на ЕП в Мюнхен

Джесика Шилдер и Филип Михалевич завоюваха европейските трофеи в тласкането на гюле при дамите и мъжете в Мюнхен. В първия ден на шампионата нидерландката Шилдер заслужи златото при дамите с 20.25 метра - това беше 11-ти народен връх за 23-годишната атлетка единствено за тази година. Тя изпревари международната шампионка в зала и навън Ауриол Донгмо.

Състезаващата се за Португалия Донгмо остана със сребро с 19.82 метра, а триумфа на Нидерландия в този край добави Йоринде ван Клинкен, която се подреди трета с 18.94 метра.

При мъжете хърватинът Михалевич заслужи златото с подравнен персонален връх от 21.88 метра. Седемкратният първенец на Сърбия Армин Синанчевич взе сребърния орден с 21.53 метра, а европейският отличник в зала Томаш Станек извоюва бронза с 21.26 метра.

“Това е като фантазия. Не чаках да се случи в края на сезона. Не го чаках и през днешния ден, тъй като кдвалификацията сутринта не мина добре. Просто имах потребност някой да ме побутне и се случи. Много съм щастлива и за Йоринде, тя свърши чудесна работа. Развълнувана съм да разделям подиума с нея ”, сподели шампионката при дамите след златния си орден.

“Работих доста крепко през годината и трудът се отплати. Беше тежко съревнование и доста прочувствено. Беше тактическо съревнование, само че душевен бях мощен ”, показа Михалевич.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР