Джералдин Чаплин - най-голямата дъщеря на легендата Чарли Чаплин от

...
Джералдин Чаплин - най-голямата дъщеря на легендата Чарли Чаплин от
Коментари Харесай

Дъщерята на Чаплин идва на София филм фест

Джералдин Чаплин - най-голямата щерка на легендата Чарли Чаплин от брака му с Уна О’Нийл, идва през март като специален посетител на 27-ия " София филм фест ". Внучката на Нобеловия лауреат Юджийн О’Нийл ще показа персонално кино лентата със свое присъединяване " Лука ", в който взема присъединяване. Гостуването на Джералдин бе уговорено за 24-ото издание на  " София филм фест " през 2020 година, само че дни преди началото му избухна коронавирусната пандемия.

Режисьор на копродукцията сред Белгия, Нидерландия, Италия, България и Армения е Джесика Удуърт, в чиито " Босият император " Джералдин Чаплин също извърши роля. " Лука " е вдъхновен от шедьовъра на Дино Будзати " Татарската пустиня ". " Толкова е ясно и в същото време по този начин мистериозно всичко в тази творба, - споделя режисьорката. - Едни мъже чакат да се появи зложелател, който може би даже не съществува... Това, което обичам най-вече, е характерният хумор; самата идея е мрачна, само че съчетана с глупост, която е привлекателна за мен. "

Главният воин Лука е млад боец, който жадува да се впусне в борба и попада в изолирана цитадела. В тази сурова, безпощадна среда Удуърт избира да повери ролята на Генерала на единствената жена – и това е неповторимата Джералдин Чаплин. " Джералдин Чаплин – със силата на своето наличие, облик, искра и осъществяване обгръща събитията с аурата на гръцка или Шекспирова покруса ", написа Нийл Йънг от Screendaily след премиерата на " Лука " в Ротердам. 

В една от функциите във кино лентата е и българският артист Валентин Ганев. Копродуцент от българска страна е Арт Фест (Мира Сталева, Стефан Китанов) с финансиране от ИА " Национален кино център ". 

Джералдин Чаплин е родена е в Санта Моника през 1944 година Голяма част от детските си години прекарва в швейцарски интернат. Първоначалната ѝ упоритост е да стане професионална балерина, като през 1961 година е призната в Кралската балетна академия в Лондон. Танцува професионално в продължение на една година в Париж, където я открива Дейвид Лийн и я кани да взе участие в " Доктор Живаго "  (1965). По време на 12-годишната си връзка с режисьора Карлос Саура, Джералдин Чаплин се снима в едни от най-успешните си филми, сред които " Ментовка с лед "  (1967), " Ана и вълците “ (1973) ", " Да отгледаш гарвани "  (1976).

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР