Джемил Реджеб ни напусна тази сутрин На 77-годишна възраст почина

...
Джемил Реджеб ни напусна тази сутрин На 77-годишна възраст почина
Коментари Харесай

Почина голяма спортна легенда

Джемил Реджеб ни напусна тази заран

На 77-годишна възраст умря почетният жител на Кърджали Джемил Мустафа Реджеб - дълготраен играч и треньор по битка. Той е бил нееднократен републикански първенец по свободна битка за юноши, младежи и мъже. Джемил Реджеб стартира спортната си кариера през 1959 година в Клуба по битка „ Арда – Кърджали ”.

Още същата година печели първата си купа на републиканско състезание в Бургас, а през 1960 година взе участие в интернационален шампионат и е класиран преди всичко. През 1965 година е играч в националния тим по битка за мъже в „ А ” републиканска група; през 1970 година е разгласен за Майстор на спорта; през 1971 година става първенец на Централен комитет на ДКМС, а през 1972 година печели шампионата „ Дан Колов ” и е републикански първенец. Два пъти е разгласен за състезател на годината на община Кърджали.

Кариерата си като състезател приключва през 1975 година Няколко години по-късно стартира треньорската си кариера с деца, а по-късно става треньор на мъжки тим. Реферира десетки международни и републикански мачове.В последните години ог живота си някогашният републикански първенец е уредник и треньор на Семеен кодекс по битка „ Арда - Кърджали ”. Поклонението пред огромния състезател е на 4 октомври от 10.00 часа в двора на централната джамия в Кърджали. На фотографията вляво: Джемил Мустафа се гордееше, че внукът Тимур е в школата на " Лудогорец "

Източник: 24rodopi.com
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР