Джеф Кини, създателят на Дневникът на един Дръндьо, пристига в

...
Джеф Кини, създателят на Дневникът на един Дръндьо, пристига в
Коментари Харесай

Джеф Кини, създателят на "Дневникът на един Дръндьо", пристига в България

Джеф Кини, основателят на " Дневникът на един Дръндьо ", идва в България, заяви уеб сайтът " Детски книги ". От 14 часа на 5 декември в зала 3 на Националния замък на културата Кини и героят му ще се включат в " Шоуто на един Дръндьо показва Снегояд " с основни герои децата на България. След шоуто Джеф Кини ще раздава подписи на българските фенове на поредицата " Дневникът на един Дръндьо " (изд. " Дуо Дизайн " ).

Билети могат да се купят от Билетен център НДК и онлайн на www.tickets.ndk.bg.

Ето и забавната покана, готова особено за феновете на поредицата от българския екип на дръндьо:

" Имало едно време едно малко момче на име Джеф. Момчето растяло и четяло, четяло и растяло и не щеш ли един ден осъзнало по какъв начин, до момента в който четяло, се е трансформирало в младия господин Джеф Кини. Младият господин траял да чете, само че до момента в който си четял, схванал, че към този момент е пораснал толкоз доста, с цел да се назовава господин Кини.

Порасналият господин Кини отново четял, само че скоро осъзнал какъв брой доста му липсва дребният Джеф. Той в действителност бил огромен, само че надълбоко в себе си още носел детското. И от спомен на спомен господин Кини почнал да рисува детството си.

Рисувал ли, рисувал по мемоари – от време на време драсвал картинка, от време на време пишел история. Драскулка след драскулка скоро се появил и обликът на дръндьото.

Отначало дръндьото бил малко комплициран, тъй като, до момента в който пишел, се питал: но това в действителност историята на моя живот ли е, или хрониките ми? И си рекъл: за какво пък да не си повеждам един ДНЕВНИК? Така се появил ДНЕВНИКЪТ на един дръндьо – ненапълно бил дневник, само че в действителност бил разказ в картинки.

И тъй като нашият воин бил не просто дръндьо, а любопитен дръндьо, се отправил с дневника си на едно огромно премеждие. Може би на най-голямото премеждие в живота си. Първо се поразходил из Съединените американски щати. После му хрумнало, че щом може да пътува от щат на щат, за какво да не попътува от страна в страна. Не след дълго към този момент пътувал от континент на континент и разказвал сладкодумно картинка след картинка, история след история.

Скоро се появил и в България. Отначало с плахи стъпки засричал на български ДНЕВНИКЪТ на един дръндьо. Но скоро осъзнал какъв брой занимателно е да разказваш притчи на български език и не щеш ли за първи път споделил за огромния си брат в РОДРИК КОМАНДОРИ. Докато се препирал с Родрик, ЧАШАТА ПРЕЛЯЛА. Не след дълго станало напечено не за друго, а тъй като настъпили ГОРЕЩНИЦИ. А там някъде се спотайвала истината, само че не коя да е истина, а ГРОЗНАТА ИСТИНА.

За малко дръндьото се озовал В ПЛЕН НА СНЕГА. Но бързо осъзнал какъв брой мъчно от време на време е да сте единствено двама и по тази причина споделил в ДВАМА СА МАЛКО, ТРИМА СА МНОГО. И си рекъл: може би е единствено въпрос на КОФТИ КЪСМЕТ? И след толкоз доста инциденти осъзнал, че фразата ИСКАМ ВКЪЩИ е най-хубава за него сега. Вкъщи, у дома, но кога. Може би в ДОБРОТО СТАРО ВРЕМЕ? Да, но не, не било остарялото време, а настоящето време и дръндьото бил към този момент ПОД ПАРА. Затова се замислил за СЕМЕЙНА ИДИЛИЯ

Така брошура след брошура стигнахме и до ШОУТО на един дръндьо, в което самият Джеф Кини ще ни порисува, ще ни заинтригува и ще ни забавлява с новата си история СНЕГОЯД. А в основната роля ще си ти, благи читателю, тъй като кой не обича да чете занимателни истории и да разлиства изумителни картинки.

ШОУТО на един дръндьо показва СНЕГОЯД на 5 декември в зала 3 на Националния замък на културата.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР