Джеф Безос Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно

...
Джеф Безос Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно
Коментари Харесай

Шефът на Амазон стана първият човек с богатство над 100 милиарда долара


Джеф Безос

Шефът на компанията за онлайн продажби на дребно Амазон Джеф Безос оглави годишната ранглиста на милиардерите на сп. " Форбс ", съобщи ДПА.

С персонално положение от 112 милиарда $ Безос става първият човек в света с благосъстояние от над 100 милиарда $. Той е нараснал положението си с 39 милиарда $ спрямо предходни години.

Джеф Безос е и притежател на в. " Вашингтон пост " и на аерокосмическата компания " Блу произход ".

Втори в класацията е създателят на Майкрософт Бил Гейтс с 90 милиарда $, а трети е вложителят Уорън Бъфет с 84 милиарда $.

Най-богат европеец е заемащият четвъртото място французин Бернар Арно, който има марки като " Луи Вюитон " и " Сефора ".

Американците са мощно показани в листата от 2208 милиардери от 72 страни. В челната десятка са още шефът на Facebook Марк Зукърбърг и братята индустриалци Чарлс и Дейвид Кох.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е слязъл от 544-о на 766-о място, откакто благосъстоянието му е намаляло с 400 милиона $ до 7,1 милиарда.

В съпоставяне с предходната година 121 души са отпаднали от листата, само че пък други 259 са включени в класацията за пръв път.

Общото благосъстояние на всички милиардери в листата е 9,1 трилиона $, приблизително по 4,1 милиарда $ на човек, което съгласно " Форбс " е нов връх.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР