Джеф Безос е един от най-богатите хора в света. Колко

...
Джеф Безос е един от най-богатите хора в света. Колко
Коментари Харесай

Какви заплати дава Amazon - една от най-скъпите компании в света?

Джеф Безос е един от най-богатите хора в света. Колко обаче вземат неговите чиновници?

Компанията за онлайн търговия е изпратила повече от 5 милиарда артикули посредством Amazon Prime по света през 2017 година. И този брой ще продължава да пораства през идващите години.

С толкоз доста пазаруващи онлайн има огромен брой хора, обработващи поръчките и грижещи се те да дойдат където би трябвало. Тези служащи стоят в сянка, само че са виновни нещата зад името Amazon да вървят безпрепятствено, написа Reader`s Digest.

В компанията възнагражденията на чиновниците варират съгласно заеманата позиция. Данни на американската платформа за намиране на работа Glassdoor сочат, заплатите за изпълнителите на поръчки и складовите служащи стартират от 12 $ до 18 $ на час.

Наетите в администрацията печелят доста повече. За софтуерни инженери, маркетингови експерти и продуктови мениджъри сумата може да доближи до 100 000 $ годишно. Компанията предлага и разнообразни привилегии за своите чиновници, като понижение за продуктите на марката и бонуси за празниците.

 Amazon подвига заплатите на стотици хиляди чиновници
Amazon подвига заплатите на стотици хиляди чиновници

В Съединени американски щати те ще доближат $15 на час, а на Острова - до £10,50

През 2017 година повече от половината чиновници на Amazоn са получили по-малко от 28 446 $. В същото време против Джеф Безос бяха отправени рецензии, че заплатата му е над 1,68 милиона $ на година, а не заплаща задоволително на служащите.

През октомври 2018 година, компанията заяви, че ще вкара минималното заплащане от 15 $ на час за над 350 000 чиновници. Числата могат да варират по отношение на непълното работно време и сезонната претовареност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР