Джаз певицата Белослава се оказа сред тайнствените собственици на 10-те

...
Джаз певицата Белослава се оказа сред тайнствените собственици на 10-те
Коментари Харесай

Белослава опита да заграби с шашма 10 декара на Витоша! Ето подлата й схема

Джаз певицата Белослава се оказа измежду тайнствените притежатели на 10-те декара имоти в софийската планина Витоша, които властта тихомълком опита да извади от естествения парк.

Преди дни еколози се подвигнаха на митинги след заповед на министъра на околната среда Нено Димов, съгласно която от границите на Природен парк „ Витоша " се изключват два парцела с обща повърхност 10, 39 дка. След бурната социална реакция министър Димов отдръпна заповедта си, написа „ Таблоид “.

Оказа се, че квалифицираните за присвояване имоти от предпазената територия са благосъстоятелност на музикалната звезда Белослава, която инак е измежду най-активните природозащитници. Популярната певица е поставила тихомълком ръка върху 7,9 декара планинска земя на Витоша през 2005 година, която съгласно документите получава като подарък от родителите си – актрисата Анета Сотирова и сенчестия предприемач Борислав Стоянов – Доктора.

Останалите 3 декара в съседство са на финансистите Иво Георгиев и Владимир Топалов, които са придобили имота по неизвестен метод от държавното сдружение „ Аудиовидео Орфей “.

Къдрокосата певица с мек глас поставя ръка върху парцела на 20 юли 2005 година, когато го получава като подаяние от родителите си. Дни по-късно посредством юристи Белослава подава заявление в Министерството на околната среда и водите, с което упорства предпазения статут на парцела, който е в рамките на Природен парк „ Витоша”, да бъде анулиран.

След като това не се случва, Белослава завежда правосъдно дело, като съда приема, че имотът„ окончателно е изгубил консервационната си стойност и не е продължение на естествена екосистема “. Скандалното мнение се базира на съдебно-екологична експертиза, която открива, че в парцелите няма скъпи дървесни типове, а те били урбанизирани.

В края на 2017 година Върховния административен съд отсъжда, че парцелът на Белослава следва да бъде изключен от територията на Природен парк „ Витоша”, която е предпазена територия още от далечната 1934 година

Позовавайки се на правосъдното решение, министър Нено Димов опита да изключи 10-те декара от Природен парк „ Витоша” и да ги хариже за застрояване на Белослава. За благополучие след шумния публичен отзив към подготвяния обир, Нено Димов отдръпна заповедта си.

Приближени до Белослава разкриват, че певицата е възнамерявала да строи хотел в предпазената територия дружно с мъжа си Евгени Йонов. Те предвиждали построяването на 5-етажен хотел.

По сходен метод семейството на Белослава застрои и бетонира и скалите на курортното селце Лозенец по Южното Черноморие в края на 90-те години на предишния век. Тогава бащата на певицата Борислав Стоянов – Доктора изкупи на безценица земите на локалните и в прорез със закона започва интензивно строителство. Впоследствие земите бяха препродадени с голяма облага на кокаиновия необут Евелин Банев – Брендо, който подвигна мегаломанския хотелски комплекс „ Оазис”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР