Джаз и поп певеца Васил Петров пристига в Пазарджик, за

...
Джаз и поп певеца Васил Петров пристига в Пазарджик, за
Коментари Харесай

Васил Петров със SymphoNY way в Пазарджик

Джаз и поп артиста Васил Петров идва в Пазарджик, с цел да показа новата си симфонична стратегия „ SymphoNY way ”  на сцената на Драматично-куклен спектакъл „ К.Величков “ от 20:00ч.

Заедно с Врачанска филхармония и диригент Христо Павлов, той показва тълкования на международни шлагери от разнообразни жанрове – от рок, през поп, джаз и боса нова стандарти до кино тематики и класика. Тази година Васил Петров още веднъж сервира изненади в програмата „ Симфоничен метод “, като прибавя няколко нови заглавия, като „ I was made for Loving you ”  на групата Кис, която самия Петров аранжира за симфоничен оркестър В програмата ще извърши и едни от най-любовните песни от последните 100 години част от новия му албум “LOVE SONGS Vol.1 ”.

Изумителната солистка, цигуларката Зорница Иларионова гостува в продукцията. Тя е един от най-популярните ни цигулари на новото време, носителка на редица интернационалните награди и показва достoйно страната ни на влиятелни музикални и международни подиуми.  През 2015 година е удостоена с „ Кристална лира “ от СБМТД, а през 2019-та година получава два наградата за „ Музикант на годината “ –  едната премията е за “Активна креативна активност ” и другата за “Ансамбъл на годината ” дружно с пианистката Мартина Табакова. Като притежател на Гран при от състезанието „Музиката и земята“ цигуларката направи дебюта си в емисията „Франс Мюзик“ на Френското радио, в която се показват лауреати от интернационалните състезания. А като победител в състезанието „Суна Кан“ в Анкара, Турция, е поканена като солист на Филхармонията на Измир, концертира и в Дубай с Калинградски симфоничен оркестър.   Скоро цигуларката получи следващата премия от интернационалния конкурс за цигулари „ Рудолф Кройцер “ в Белгия, както и други влиятелни награди от интернационалните състезания от Англия, Русия и Италия в последните месеци.

Заедно с нея, Васил Петров извършва тематики на Бийтълс, Синатра и френски класики взаимно с оркестъра. На сцената са и джаз музикантите Йордан Тоновски (пиано), Кристиан Желев (ударни) и Христо Минчев (контрабас). Васил Петров показва безконечните класики – Yesterday, Soldier of Fortune, I was made for Lovin ‘you, Something, Fragile, Michelle, Smile, Списъка на Шиндлер, Love story, The girl from Ipanema, My Way, New York, Strangers in the night, Can’t take my eyes of off you, Feelings, Killing me softly в симфонични версии.

Билети от мрежата на ивентим и от касата на театъра. За в допълнение информация на страницата на Васил Петров във фейсбук.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР