Джаред Кушнър, зет на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп,

...
Джаред Кушнър, зет на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп,
Коментари Харесай

Сърбия отстъпва бомбардирания от НАТО генщаб на югоармията на зетя на Тръмп за 100 години безплатно

Джаред Кушнър, шурей на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, разгласи в събота проекти за вложение в първокласни недвижими парцели в Сърбия и Албания, в това число мястото, където е бил генщабът на югоармията. Сделката беше разкрита за първи път от сръбски народен представител и публикация във в. „ Ню Йорк таймс “. „ Развълнуван съм да споделя някои ранни дизайнерски изображения за планове за развиване, които сътворяваме за албанското крайбрежие и центъра на Белград “, написа Кушнер в платформата X, дружно с четири изображения на бъдещите комплекси.

Зеленият опозиционен народен представител Александър Йованович съобщи в сряда, че сръбското държавно управление е назначило министъра на инфраструктурата Горан Весич да подпише " меморандум за съгласие " с две компании, свързани със фамилията на зетя на Тръмп. Йованович сподели, че въпросът не е загадка, само че към момента нищо не е подписано.

Чувствителна тематика в Сърбия, договорката включва някогашния щаб на армията, който беше бомбардиран няколко пъти през 1999 година по време на ръководената от Съединени американски щати въздушна акция на НАТО, която постави завършек на войната в Косово. Според Йованович, който приказва за плана дни преди 25-ата годишнина от началото на ударите на НАТО, държавното управление ще отстъпи постройката и земята за интервал от 100 години гратис. Армейският обект в никакъв случай не е реконструиран, само че през 2005 година е разгласен за предпазена " културна полезност ". Според „ Ню Йорк таймс “ проектът е да се построят първокласен хотел, 1500 жилищни единици и музей.

Междувременно една част от плана за Албания е да трансформира югозападния остров Сазан, в който в миналото се намирала загадка комунистическа военна база, в първокласна туристическа дестинация.

„ Ню Йорк Таймс “ отбелязва, че бизнес сътрудникът на Къшнър е Ричард Гренел, някогашен настоящ шеф на националното разузнаване, който Тръмп също употребява като делегат за мирните договаряния сред Косово и Сърбия. Министерството на туризма на Албания съобщи в събота в изказване, че вложителят е изразил интерес към създаването на „ туристически план на остров Сазан “, само че ще бъде подложен на няколко стадия на ревизиране, преди да бъде взето каквото и да е решение. (БГНЕС, АФП)
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР