ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Когато индонезийците гласуват в сряда за

...
ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Когато индонезийците гласуват в сряда за
Коментари Харесай

Президентските избори в Индонезия имат високи залози за САЩ и Китай

ДЖАКАРТА, Индонезия (AP) — Когато индонезийците гласоподават в сряда за нов президент на едни от най-големите избори в света, залозите също ще бъдат високи за Съединените щати и Китай.

Нацията от Югоизточна Азия е основно полесражение в икономическо и политическо отношение в район, където съперничещите световни сили от дълго време са в курс на конфликт поради Тайван, правата на индивида, военното разполагане на Съединени американски щати и агресивността на Пекин дейности в противоречиви води, в това число Южнокитайско море.

Външната политика на отиващия си президент Джоко Видодо заобикаля рецензиите към Пекин и Вашингтон, само че също по този начин отхвърля привеждането в сходство с двете сили. Деликатният акт на балансиране завоюва забележителна китайска търговия и вложения за Индонезия, в това число високоскоростна железопътна линия на стойност 7,3 милиарда $, която беше значително финансирана от Китай, до момента в който Джакарта също ускори връзките в региона на защитата и ускори военните учения със Съединени американски щати.

Тези политики...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР