Джак Тейшейра, заподозрян член на разузнавателното звено на Въздушната национална

...
Джак Тейшейра, заподозрян член на разузнавателното звено на Въздушната национална
Коментари Харесай

Заподозреният за теча на данни от Пентагона нарекъл войната в Украйна депресираща битка

Джак Тейшейра, обвинен член на разследващото звено на Въздушната национална армия, може да бъде наказан на десетилетия затвор за присъединяване си в неотдавнашното приключване на документи на Министерството на защитата на Съединени американски щати, заяви " Ню Йорк Таймс ".

Изданието отбелязва, че Джак Тейшейра е бил задържан по силата на Закона за шпионажа. Законът, признат през 1917 година, планува санкции до десетки години затвор за предаване на информация за националната защита, която може да навреди на Съединени американски щати или да обезпечи преимущество на непозната страна или на трета страна, която няма достъп до такава информация. „ Ню Йорк Таймс “ акцентира, че обвиненият може да бъде упрекнат поотделно за всеки един от оповестените класифицирани документи.

Говорител на Министерството на защитата на Съединени американски щати съобщи, че Джак Тейшейра е експерт по кибертранспортни системи. Той е защитавал военни връзки и е имал достъп до строго класифицирана информация, сподели представителят. Познат на Тейшейра съобщи пред „ Вашингтон пост “, че боецът е почнал да разгласява документи през февруари 2022 година Той нарекъл спора сред Русия и Украйна " депресираща борба сред две страни, които би трябвало да имат повече общо, в сравнение с това, което ги разделя ", и желал да притегли вниманието на приятелите си към него.

Вчера ФБР арестува 21-годишния военнослужещ Джак Тейшейра по съмнение, че е забъркан в приключването на документи на Пентагона. По-рано " Ню Йорк Таймс " заяви, че Тейшейра е бил админ на колективен чат в Discord, в който са изтичали секретни данни на американското разузнаване.

Discord, 8-годишната платформа за обществени медии и известия, известна измежду младежите и играчите на видеоигри, от ден на ден се трансформира в съществена част от интернет. Тя беше показана през 2015 година като приложение за чат, което хората могат да употребяват, с цел да поддържат връзка между тях, до момента в който играят игри. Платформата беше нишов артикул до пандемията, когато младежите търсеха способи да поддържат връзка с приятелите си и се присъединяваха към онлайн общности. До края на 2021 година тя имаше повече от 150 милиона дейни консуматори всеки месец. Тя употребява сървъри - всъщност чат стаи - предопределени за съответни групи или ползи. Някои от тях имат милиони членове, до момента в който други са частни, по-малки общности.

Твърди се, че изтекли документи на Пентагона са се разпространявали в платформата още през март, преди да се появят в други уеб сайтове. Изтичането на информация е последният епизод през последните години, в който Discord играе основна роля, а използването на личните ѝ политики за модериране на наличието е комплициран въпрос.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР