Джак Сок ще играе за отбора на Света на тазгодишното

...
Джак Сок ще играе за отбора на Света на тазгодишното
Коментари Харесай

Джак Сок се присъединява към отбора на Света на Laver Cup 2022


Джак Сок ще играе за тима на Света на тазгодишното издание на шампионата Laver Cup. Новината бе обявена на уеб страницата на конкуренцията. Турнирът ще се организира от 23 до 25 септември в „O2 Arena“ в Лондон.

Любопитен факт е, че досега точно Сок е тенисистът, донесъл най-вече точки на ръководения от Джон Макенроу отбор. Настоящият №105 взе присъединяване в първите три издания на Laver Cup, в които записа общо осем победи – седем на двойки и една на сингъл.

По този метод към този момент са известни четирима от шестимата играчи, които ще опитат да пресечен хегемонията на тима на Европа. Останалите тенисисти в „червения“ лагер все още са Феликс Оже-Алиасим, Тейлър Фриц и Диего Шварцман, до момента в който в отбора на Стария континент ще блестят представителите на „Голямата четворка“ – Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович и Анди Мъри.

Сок е достигал до №8 в международната класация и може да се похвали с четири ATP трофея. Най-големият триумф в кариерата му е купата на Мастърс шампионата в Париж през 2017, пристигнала след победа с 5-7, 6-4, 6-1 над Филип Краинович.

„Laver Cup е шампионат, който постоянно изважда на поакз най-хубавото от мен. Нямам самообладание още веднъж да изляза на корта дружно с останалите играчи от тима на света и да дам всичко от себе си за капитан Макенроу. Бях доста печален поради това, че не играх предходната година, защото доста обичам този шампионат. Надявам се, че и този път ще съумея да печеля точки за отбора“ – разяснява Сок.

През сегашния сезон американецът доближи до трети кръг на Уимбълдън, след което игра осминафинал в Нюпорт. Северноамериканските шампионати на хард обаче не започнаха добре за него и предходната седмица той загуби от Томи Пол на старта в Атланта.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР