Джак Шърман, китаристът, който се появи в дебютния албум на

...
Джак Шърман, китаристът, който се появи в дебютния албум на
Коментари Харесай

Почина китаристът на Red Hot Chili Peppers

Джак Шърман, китаристът, който се появи в дебютния албум на американската рок група Red Hot Chili Peppers, е умрял на 64-годишна възраст.

" Той беше неповторим пич и ние му благодарим за всички времена - положителни, неприятни и сред тях. Почивай в мир в буги платформата ", гласи туит в формалната акаунт на групата.

Шърман, който се причислява към групата на първото й турне в Съединени американски щати през 1984 година, също е писал песни за втория й албум.

Причината за гибелта му към момента не е разкрита.

" Ние от фамилията на RHCP бихме желали да пожелаем на Джак Шърман безпрепятствено корабоплаване в отвъдните светове ", написа групата в обществените медии.

През декември 1983 година Шърман замества Хилел Словак, китарист и създател на Red Hot Chili Peppers. Словак се завръща в групата през 1985 година.

Въпреки това, Шърман продължи да способства за бъдещите албуми на групата The Abbey Road EP и Mother`s Milk, както и за работа с други изявени реализатори, в това число Боб Дилън и Джордж Клинтън.

Шърман не беше включен, когато други членове на групата Red Hot Chili Peppers бяха въведени в Залата на славата на рок енд рола през 2012 година По-късно той подлага на критика решението, казвайки пред списание Billboard, че е изискал да бъде включен и се усеща афектиран.

" Наистина е мъчително да виждам всичкото това празнуване и да бъда изключен ", сподели той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР