Джак Ръсел Териер обикновено ражда от 4 до 6 кученца.

...
Джак Ръсел Териер обикновено ражда от 4 до 6 кученца.
Коментари Харесай

По колко кученца ражда джак ръсел териер?

Джак Ръсел Териер нормално ражда от 4 до 6 кученца. Въпреки това, размерът на кучилото може да варира и някои Джак Ръсел мами може да имат единствено 1 или 2 кученца или до 8 или повече.

Важно е да се означи, че броят на кученцата, които може да роди Джак Ръсел Териер, се въздейства от разнообразни фактори, в това число възрастта и здравето на майката, както размера и генетиката на родителите.

Освен това броят на кученцата може да бъде повлиян и от метода, по който майката е отгледана и обгрижвана, както и от изискванията, в които е отглеждана по време на бременност. Най-добре е да се консултирате с ветеринарен доктор за подобаващи грижи и насоки по време на размножаване и бременност.

Първите няколко дни с ново кученце Джак Ръсел Териер могат да бъдат по едно и също време вълнуващи и предизвикателни. Ето няколко съвета, с цел да извършите прехода равномерен:

Осигурете безвредна и удобна среда

Уверете се, че вашето кученце има уютно легло, играчки и сигурна зона за игра и отмора.

Социализирайте кученцето

Запознайте кученцето си с нови хора, животни и среда, с цел да им помогнете да развият убеденост и позитивни умения за социализация.

Приучаване на към вървене до тоалетна

Започнете образованието към тоалетна допустимо най-скоро, установете рутина и бъдете поредни в извеждането на вашето кученце на открито.

Хранене на джак ръсела

 Джак ръсел териер

Придържайте се към постоянен график на хранене, с цел да регулирате храносмилането на вашето кученце и да предотвратите злополуки.

Обучение на джак ръсела

Джак Ръсел Териерите са кучета с висока сила, уверете се, че осигурявате доста физическа и умствена стимулация посредством разходки, време за игра и образование.

Здравето на джак ръсела

Заведете вашето кученце на ветеринар за повсеместен обзор на здравето и за определяне на график за имунизиране.

Свързване

Прекарайте качествено време с вашето кученце, предлагайки доста обич и обвързаност, с цел да изградите мощна връзка.

Не забравяйте, че развъждането на Джак Ръсел Териер изисква самообладание, поредност и отдаденост, само че премията да имате предан и любящ приятел си заслужава.

Търсите ли си такова пламенно кученце? Вижте цени и разгласи за Джак Ръсел Териер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР