Джак Керуак е американски писател, поет, художник и представител и

...
Джак Керуак е американски писател, поет, художник и представител и
Коментари Харесай

Има и по-лоши неща от това да бъдеш откачен ❤ Джак Керуак

Джак Керуак е американски публицист, стихотворец, художник и представител и един от основоположниците на бийт поколението. Творчеството му обгръща тематики като католическата нематериалност, джаза, будизма, опиатите, бедността и пътуването. 

В негова чест взехме решение да ви представим някои от най-великите му изявления.

Насладете им се!

***

" Този свят ми дължи някои неща, това е всичко. "

" Обещах й красива любов. Поглъщах я с очи. Вече си бяхме разказали историите; притихнахме в безмълвие и в сладко очакване. Тъй просто беше. Който желае, дано си ги има всички Пийчиси и Бетини, и Мерилута, и Рити, и Камий, и Инеси на този свят; само че това е момичето за мен, моят вид женска психика и аз й го споделих. "

" Животът би трябвало да бъде изчерпателен и цялостен с обич - нищо друго не е положително, изобщо не е положително, за никого. "

" …Защото единствените хора за мен са лудите, тези, които са луди за живот, луди за диалози, луди за избавление, тези, които пожелават всичко едновременно, които в никакъв случай не се прозяват, нито дрънкат баналности, а горят, горят, горят като приказни жълти фойерверки, разпукват се измежду небето, истински звездни паяци, а от вътрешната страна блясва синкавата светлина на сърцевината им и тогава всички се стъписват: " Аууууу! " Как са наричали този вид младежи в Германия на Гьоте? "

" Има и по-лоши неща от това да бъдеш откачен. "

" …Излязох от къщи с един сак, в който бяха подредени най-насъщни движимости, и потеглих към тихоокеанския бряг с моите петдесет $ в джоба. "

" Приятелите му го питали: " Защо си окачил тук тази грозота? ", а Бул им отвръщал: " Харесвам я таман тъй като е грозна. " Целият му живот вървеше в тоя жанр. "

" …В края на краищата … пътят би трябвало да води към целия свят. "

" …Просто не знам какво да върша, толкоз ми е хубаво и леко в тоя утрешен свят. Знаеш ли, че ние най-сетне пристигнахме на небето. То надали е по-прохладно и по-велико, не е допустимо да е друго. "

" Беше изцяло съществено, изцяло халюциниращо, изцяло щастливо. "

" Болката или любовта, или заплахата те връщат още веднъж в реалността… "

" Да намериш нирвана е като да локализираш тишината. "

"...Дали сме паднали ангели, които не желаеха да повярват, че нищото е нищо - и бяхме родени да губим нашите обичани и нашите скъпи другари един по един, до момента в който най-после изгубим своя личен живот за доказателство? "

" Деца и непорочност е едно и също. "

" Един ден аз ще намеря верните думи и те ще бъдат елементарни. "

" Когато отивах да дремя не бях налегнат от никаква принцеса, нито от предпочитание за принцеса, от ничие отрицание, и си легнах удовлетворен и спах добре. "

" Мисля, че това беше прелестна илюзия, само че я одобрявам такава. "

" Накрая бездомният човек имаше всички учредения да плаче - всичко на този свят беше ориентирано против него. "

" Светът е филм за всичко, което съществува; той е филм, изработен от същия материал, който е на всички места, принадлежащ на никого; който е това, което всичко е. "

" Тишината беше натоварен тътнеж. "

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР