Джак Дрейпър има шанс да запише името си в историята

...
Джак Дрейпър има шанс да запише името си в историята
Коментари Харесай

Джак Дрейпър гони рекорд на Анди Мъри на Sofia Open 2023

Джак Дрейпър има късмет да запише името си в историята на тениса във Англия по време на Sofia Open 2023. 21-годишният англичанин излиза през днешния ден в първия полуфинал на българския шампионат от категория АТР 250 против германеца Ян-Ленард Щруф и при победа ще се трансформира в най-младия английски финалист в шампионат от веригата на професионалната асоциация след сър Анди Мъри. Легендарният шотландец се класира за своя първи край, когато също беше на 21 – на „ Мастърс “ в Маями през 2009 година

От своя страна 33-годишният Щруф преследва четвъртия край в кариерата си и трети през 2023 година, откакто към този момент игра за купите на „ Мастърс “ в Мадрид през май и на АТР 250 в Щутгарт през юни. Той има край и на АТР 250 в Мюнхен през 2021 година, само че към момента не е извоювал дебютния си трофей.

За другото място във финала на Sofia Open 2023 ще спорят Павел Котов (24 г.) и Адриан Манарино (35 г.). Играещият под безпристрастен байрак руснак търси втори следващ край, откакто стигна до последния мач и на АТР 250 в Стокхолм в края на октомври – изгубен от Гаел Монфис.

Сега на пътя му застава различен французин, който е най-опитният и най-титулуваният измежду всички в Топ 4 в София. Манарино има четири трофеи от общо 14 изиграни финала в кариерата си, в това число извоювани два от три мача за титли тази година – на АТР 250 в Нюпорт през юли и на АТР 250 в Астана през септември.

Полуфиналът сред Джак Дрейпър и Ян-Ленард Щруф ще стартира не преди 16:00 ч., а този сред Павел Котов и Адриан Манарино – не преди 18:00 ч. Това ще са първи мачове сред тези съперници в тура на АТР.

Днешната стратегия в „ Арена София “ стартира още в 12:00 ч., за когато е плануван първият полуфинал от схемата на двойки на Sofia Open 2023 – сред Ариел Бехар/Адам Павлашек и Джулиън Кеш/Никола Мектич. Веднага след края му за място във финала на каре ще спорят дуетите Гонсало Ескобар/Александър Недовесов и Макс Пърсел/Джон-Патрик Смит.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР