Джахм Наджафи, вторият най-голям акционер в американския баскетболен Финикс Сънс,

...
Джахм Наджафи, вторият най-голям акционер в американския баскетболен Финикс Сънс,
Коментари Харесай

Акционер на Финикс Сънс призова за оттегляне на собственика Робърт Сарвър

Джахм Наджафи, вторият максимален акционер в американския баскетболен Финикс Сънс, изиска отдръпването на притежателя Робърт Сарвър, който получи едногодишно наказване от НБА поради неточно отношение към чиновници.

Наджафи прикани за смяната в намерено писмо до почитателите на Сънс и съобщи, че стартира развой по намирането на нов сътрудник за ръководство на тима. Той акцентира, че не прави това с желанието да размени Сарвър като мажоритарен притежател.
 НБА в профил за една година притежателя на Финикс Сънс поради тормоз към чиновници НБА в профил за една година притежателя на Финикс Сънс поради тормоз към чиновници
" Като вицепрезидент на Сънс е моя работа да работя за заличаването на всяка форма на расизъм и сексизъм. В този ред на мисли, приканвам за отдръпването на Робърт Сарвър от клуба ", написа той.

Освен наказване от една година отвън работните процеси на Финикс Сънс, мажоритарният притежател бе санкциониран 10 милиона $. Разследването разкри, че Сарвър е употребявал N-думата (обидна за чернокожи) " най-малко пет пъти " и е проявявал " неуважително отношение към служителки ".

Освен всичко, Сарвър е правил " полови подмятания на работното място " и е " тормозил физически чиновници от мъжки пол ".
 Адам Силвър отбрани решението си да не наложи доживотна възбрана на притежателя на Финикс Адам Силвър отбрани решението си да не наложи доживотна възбрана на притежателя на Финикс
" Подобно държание от притежател, шеф, президент, преподавател, треньор или какъвто и да било човек с управителни функционалности, би трябвало да води до мигновено освобождение от пост. Фактът, че Робърт Сарвър има тима, не му дава позволение да третира хората по друг метод от други водачи ", написа още Наджафи.

Обвиненията към Сарвър бяха повдигнати през предишния ноември.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР