Дизеловите модели на Jeep Grand Cherokee и Suziki Vitara нарушават

...
Дизеловите модели на Jeep Grand Cherokee и Suziki Vitara нарушават
Коментари Харесай

Дизелов скандал може да спре продажбите на Suziki Vitara и Jeep Grand Cherokee в Европа

Дизеловите модели на Jeep Grand Cherokee и Suziki Vitara нарушават разпоредбите за нездравословните излъчвания и би трябвало да бъдат приведени в редовност или ще бъдат неразрешени за продажба в Европа, реши датската RDW, чийто решения засягат целия Европейски Съюз.

Засега от Jeep са съобщили, че имат решение на казуса и излъчванията ще бъдат понижени посредством софтуерен ъпдейт. Компанията е получила разпореждане да изтегли моделите и да обнови софтуера на засегнатите коли.

Suziki към този момент не е предоставила решение на казуса. Vitara употребява трансмисии и мотори от Fiat Chrysler, която има и Jeep. Ако компанията не успее да понижи излъчванията на модела, разрешението за продажба в Европа ще бъде прекратено. По отношение на Grand Cherokee също е почнал процеса по анулация на решението, като " предварителна мярка ".

Регулаторите по света тестват дизеловите модели след абсурда около Volkswagen през 2015 година

RDW показва, че Suziki и Jeep са употребявали сходна на VW тактика, като двата модела изпускат надалеч повече нездравословни излъчвания, когато се движат по пътищата, в сравнение с когато са в режим на тест.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР