Varna24.bg проф. д-р Александър Чирков дни преди да пристигне отново в

...
Varna24.bg проф. д-р Александър Чирков дни преди да пристигне отново в
Коментари Харесай

Проф. Чирков: Впечатлен съм от мащабните нови проекти във Варна

Varna24.bg  проф. доктор Александър Чирков дни преди да дойде още веднъж в морската столица. 

Проф. Чирков добави, че е впечатлен от огромните нови планове, по които се работи във Варна и счита, че градът се развива за положително, по тази причина си коства хората да изтърпят краткотрайните неудобства.

Повод за честите визити във Варна са освен пациентите, които проф. Чирков приема, само че и идното строителство на Черноморската кардиоклиника. 

Ето какво показа професорът за Varna24.bg при последното си идване във Варна:

" Не на вятъра съм взел решение тук да направя една от най-хубавите лечебни заведения в Европа.  Надявам се при започване на 2019 година да стартираме да строим. Финансирането е обезпечено и ще стартираме. Ако ние го изпълним това нещо в България, Варна ще се трансформира в център на привличане на лекари и сестри да се учат там, само че и най-много на пациенти от целия свят.  

Реализацията на плана е на стойност 44 млн. евро, обезпечени от вложители. Целта ни е когато влезе в болничното заведение ни един пациент, ние в действителност да сме му помогнали. Екипът за болничното заведение ще се състои множеството от мои досегашни сътрудници, които са в чужбина. Те ще бъдат привлечени тук. Това са професори и доценти, приказвал съм с тях, че ще са подготвени да изоставен даже доста хубави места, с цел да дойдат тук от Германия и Австрия. Ще притеглим и най-хубавите ми възпитаници от България. Младите ще ги изпратим на образование в чужбина най-малко за по година  и половина-две, до момента в който се строи клиниката.  Поне 90 души, сестри и доктори възнамерявам да изпратим в чужбина.  Предвиждам опция да се кооперираме с непознати лечебни заведения. 

Площта, върху която ще се строи болничното заведение е към 11 декара.  Ще разполага клиниката със 110 кревати. Около 150 души ще работят в нея. Така сме се разбрали с вложителите, заплатите да бъдат доста по-високи от тези в България. Ще работим със здравната каса, както и с частни каси по света. "

Проф. Чирков идва във Варна в края на тази седмица и ще приема пациенти от 12 -ти до 16-ти ноември в това число на адрес ул. " Иван Драсов " 2,  а предварителни записвания могат да се създадат на тел. 0884 76 44 49.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР