Това се дължи на факта, че над Централното Средиземноморие ще

...
Това се дължи на факта, че над Централното Средиземноморие ще
Коментари Харесай

Фьонов ефект вдига температурите до 17 градуса още тази седмица!

Това се дължи на обстоятелството, че над Централното Средиземноморие ще се засилва "фабриката за циклони ". Следващите дни - в сряда и четвъртък, ще се образува нов средиземноморски циклон с път на придвижване на запад от България. Нашата страна и Балканския полуостров ще останат в неговата топла част. Ще се образува подобен циклон, който ще донесе транспорт на доста топъл въздух от юг югозапад. В сряда, четвъртък и петък дневните температури на изток ще се повишат до 15-17 градуса. 
Ще има мощни пориви напразно изключително по Черноморието от юг-югозапад. Ще духа на север от планините, т.нар, фьонов резултат и температурите ще се покачат. Само северозападната част на България и западната част ще бъдат по-защитени от този транспорт на топъл въздух. В тези региони температурите ще бъдат сред 7-8 до 10 градуса. Снежната завивка ще се стопи бързо, в това число и в по-високите част на планините. 
Ако има идващ дъжд, евентуално е той да падне към вторник идната седмица. Тогава ще стартира ново захлаждане, температурите ще паднат до нормалните за този сезон. Около 11 и 12 декември ни чака ново съществено стопляне на времето, с температури над 12-14 градуса. 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР