"Вижте какво правят Протестантската или Католическата църква. Вижте техните мисии

...
"Вижте какво правят Протестантската или Католическата църква. Вижте техните мисии
Коментари Харесай

Известен адвокат срина със земята църквата ни!

"Вижте какво вършат Протестантската или Католическата черква. Вижте техните задачи за подкрепяне на бедните, за приобщаване на хората към християнските полезности. Какво от това прави Българската православна черква, с изключение на понякога да излиза с някоя несъответстваща позиция за гей парадите, против Мадона, против някои естрадни реализатори и така нататък Това е неуместно. Най-вероятно и там не знаят защо става въпрос или просто, тъй като е по-трудно, нямат куража по по-трудния метод да оправдаят загубата на институционално доверие. Както държавните и всемирски институции, по този начин и Българска православна черква губи доверието на хората ", разяснява Екимджиев. 
По думите му, в съвремието църквата не е тази институция, която би трябвало да бди за моралните полезности, а се е трансформирала в фракция, която се занимава най-много със личните си проблеми. "От време на време, за жалост, по несъответствуващи мотиви и способи припомня за съществуването си и се възползва от тази илюзия, която беше насадена измежду хората, че Истанбулската спогодба основава заплаха от трети пол, от размиването на половете и така нататък Съвременният човек е притиснат от динамичността на живота, от цялата тази глобализация. 
Обществото е България е много провинциално и патриархално. Хората с този вид настройки, изключително в по-малките обитаеми места, се усещат застрашени от цялата тази динамичност, в която не могат да се ориентират какво се случва, кой кой е, кое е положително и кое неприятно. Цялата тази пъстрота и сложнотия на живота, която неизбежно ще ни се наложи, ги плаши. Да се съпротивляваме на глобализацията е все едно да се съпротивляваме на земното притегляне ", разяснява още юрист Михаил Екимджиев.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР