Той подчерта, че с него ще се преразпредели вътрешният трафик

...
Той подчерта, че с него ще се преразпредели вътрешният трафик
Коментари Харесай

Кметът на Варна за ремонта на бул. Васил Левски, трафика и билетната система


Той акцентира, че с него ще се преразпредели вътрешният трафик в града, защото минава под трите съществени булеварда – " Цар Освободител ", " Сливница " и " Владислав Варненчик ". От друга страна, ще спомогне и за отвеждането на директния трафик през града на туристи на север към курортните комплекси " Св. св. Константин и Елена ", " Златни пясъци ", " Албена ". 

Докато общината се гордее с най-мащабния си обект, специалистите настояват, че той е нефункционален и няма да реализира главния резултат – да облекчи придвижването.

Според ръководителя на Камарата на геодезистите Йоан Каратерзиян планът е сгрешен изначално – първо страната отпуска пари, по-късно стартира проектирането. 

" Всъщност проектирането се прави, до момента в който върви строителството и по остарели регулационни проекти, да не приказваме и за неверна кадастрална карта, какъвто е и казусът със стадион " Спартак ", акцентира Каратерзиян.

Проектът е минал през разнообразни публични разисквания, били са съветвани на процедура всички нужни експерти, отговори Портних на рецензиите. Този план ще реши проблеми, трупани с десетилетия, безапелационен беше той.

Бул. Васил Левски " се прочу с неразбирателство, като мина през трибуните на стадион " Спартак ".

" Локалното платно визира в действителност няколко реда от седалките, в реалност обаче самото трасе на булеварда е още от 60-те години. Когато преди време са изграждали трибуните, са стъпили в трасето на булеварда ", разяснява Портних.

Той добави, че е почнал ремонт на стадион " Спартак " и се построява напълно нова естрада за почитателите.

Портних разяснява и плана за интегриран градски превоз, който е на стойност 115 милиона и към момента не е приключен. Отдавна инсталираните автомати за продажба на билети по спирките и в рейсовете не работят. Миналия ноември системата беше тържествено пусната, само че единствено по една линия с 10 рейса.

Осем месеца по-късно смяна няма. А билетите, както и преди 30 години, се продават от контрольорите.

Билетната система е конфигурирана, тествана и работи. За да проработи в повсеместен мащаб и да работи дейно, би трябвало да приключат огромните поправки в града, акцентира Портних. В момента над 10 линии не се движат по маршрутите си, което пречи на действието на самата система, съобщи той. По думите му би трябвало да се одобряват също новата транспортна скица след края на ремонтите и новата тарифна скица. Полагаме всички старания да създадем сериозна промяна в градския превоз, увери кметът на Варна.

Проблемите с дъждовната канализация във Варна са дългогодишни, посочи още той. В ниската част се събират дъждовните води от по-високата част. Проблемите са два. В централната градска част е построена канализация още през 40-те години на предишния век, която е смесена дъждовна и битова в едно. Другата съществена причина за достигането на дъждовните води до ниската част на града от по-високата е неналичието на пресичащ колектор – би трябвало да се доизгради колекторът " Битоля – Пирин ", който да пресече дъждовните води още в по-горната част на Варна.

По думите му планът за разделянето от битовата от дъждовната канализация в централната градска част е на стойност към 60 милиона лв., а колекторът " Битоля – Пирин " е на стойност към 40 милиона.

През тази година по данни от летището и хотелските комплекси отчитаме извънредно добър туристически сезон, съобщи още кметът на Варна.

Успяхме да покажем стремително движение на възобновяване на града ни, заключи Портних.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР