Varna24.bg Иво Бонев, председател на Съюза на хлебарите и сладкарите

...
Varna24.bg Иво Бонев, председател на Съюза на хлебарите и сладкарите
Коментари Харесай

Какъв козунак ще си вземете, варненци? Бутиков или обикновен? Ето какво ви очаква

Varna24.bg Иво Бонев, ръководител на Съюза на хлебарите и сладкарите във Варна. 

" Тази година няма да има изменени цени, защото главните първични материали, с които работим, не са се трансформирали ценово, има единствено смяна в труда на служащите ни, само че това няма да се отрази върху крайната цена. Обикновеният козунак от 400 грама ще коства към 2,70 лева Козунакът с заряд ще е на цена към 4 лв., а козуначените рула на стойност 3,50 - 3,80 лева Има и един бутиков козунак с краве масло, който ще коства към 7 лв.. Забелязах тази година на пазара козунак, който не се прави с квас, а със закваска. При него технологията е сложна и продължителна, лишава към 10 -12 часа и цената му ще е към 10 лева за 400 гр.

Козунаците от козуначен микс, които костват сред 1 лева и 1,50 лева ще бъдат много желани. В производството им обаче се влага наличие с много химия и доста Е-та.  Добре е, че към този момент производителите са задължени да изписват продуктите и хората могат да преценяват сами дали желаят да употребяват подобен козунак. ", сподели Иво Бонев.  

Той изясни, че козунакът е прочут у нас от към 100 години и към този момент варненци го употребяват освен по Великден. 

" Не ни изземвайте специалността и оставете на експертите да си свършат работата и да ви подготвят козунаците ", прикани Иво Бонев във връзка желанието на доста хора сами да си подготвят козунака.

Какво още сподели специалистът вижте във видеото! 

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР