Очакванията са през септември пътувания да предприемат около 150 000

...
Очакванията са през септември пътувания да предприемат около 150 000
Коментари Харесай

Хотелиерите по морето очакват силен септември


Очакванията са през септември пътувания да подхващат към 150 000 българи, 30 000 от които в Гърция. Допълнителна опция за отмора дадоха и почивните дни към формалните празници - 6 септември, както и тези в края на месеца – към Деня на Независимостта.

В борбата за всеки екскурзиант хотелиерите към този момент пуснаха атрактивни предложения за края на сезона. Намаленията в родните курорти стартират от 30% и доближават до 50% в края на месеца. Дори и в по-големите курорти към този момент могат да се намерят свободни кревати на втора и трета линия.

Най-ниската цена за квартира край брега ще спадне до 7 лв., а къща по Беломорието най-евтино ще се намира за 47 лв.. В градските хотели край морето нощувките ще поевтинеят с до 60%. До края на септември към този момент са цялостни и хотелите в множеството планинските и спа курорти. 

Очакванията са през септември по гръцките плажове да има към 160 хиляди българи, а в турските курорти да почиват 110 хиляди българи. Цените на почивката в Гърция също потеглят надолу, само че с по-бавни темпове – с до към 30%. В Турция морето поевтинява с 30-35%, само че едвам през последните 10 дни на септември.

Още отстъпки се чакат и през октомври. Следващото лято обаче почивките ще нарастнат, предвиждат туроператорите. Въпреки упованията за по-евтино море в турските курорти поради по-евтината лира туроператорите резервират цените. Първо, тъй като продават пакетите в долари и в евро. Второ, тъй като множеството резервации са направени доста преди срутва на валутата на съседите.

При анулация на пътешестване с ферибот превозвачът е задължен неотложно да обезпечи на пострадалите различен транспорт, в случай че това е допустимо, до крайната точка на пътуването, изясняват правни специалисти. Преди дни стотици българи бяха блокирани по гръцките острови поради стачка на фериботните чиновници в южната съседка.

Ако няма опция за самолетен или автобусен транспорт, превозвачът е задължен да провежда до три нощувки. Ако почивката е част от туристически пакет, уредникът е задължен да възвърне сумите, като потърси отговорност от превозвача за проваленото пътешестване.

Всеки консуматор има право в двумесечен период да подаде тъжба до съответния транспортьор или уредник на пътуването, която се преглежда в период до един месец и до два месеца въпросът би трябвало да бъде решен с вероятно погашение на обезщетение.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР