В последствие при разговор с лице от ръководния състав на

...
В последствие при разговор с лице от ръководния състав на
Коментари Харесай

Телефонни измамници се пробваха с омбудсмана на Бургас! Мина ли им номерът?


" В следствие при диалог с лице от управителния състав на сдружението, споделих тази обстановка и узнах, че не съм единствен случай. Във връзка с това от сдружението получих писмо.Дано успеем по някакъв метод да предпазим съгражданите си от новата скица в телефонните измами ", написа до медиите Стамболиев.  

Ето какви препоръки дават от EVN за попречване на телефонните измами:

EVN България осведоми за постъпил сигнал от клиент, че е получил телефонно позвъняване от незнайно лице, показало се за помощник на EVN България. Обаждането е било от прикрит телефонен номер. Неизвестното лице е поискало от клиента номер на електромер за премахване на зародила щета. При следващо позвъняване мнимият чиновник осведоми клиента, че при осъществяване на техническите действия непосредствен родственик на клиента е попаднал напрегнат и надлежно той би трябвало да заплати сума за незабавното му лекуване.

След сигнал от клиента в сдружението и осъществена инспекция от EVN България е открито, че телефонното позвъняване до клиента не е от чиновник на сдружението, както и че не е имало зародила щета. По случая сдружението е уведомило Министерство на вътрешните работи.

С цел още веднъж да отбрани своите клиенти EVN България прецизира, че при телефонен диалог с клиенти сътрудниците на сдружението не употребяват скрити телефонни номера, както и че постоянно се показват с име и фамилия. Всеки клиент може да извърши инспекция за съответния помощник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на сдружението на тел: 0700 1 7777.

В допълнение EVN България припомня, че събиране на дължими суми за употребявана сила или за механически услуги в никакъв случай не се прави в брой и на място от техници или отчетници на сдружението.

EVN България поучава клиентите при всяко подозрение да алармират на денонощна телефонна линия 0700 1 7777.

EVN България предизвестява още веднъж своите клиенти да бъдат бдителни за измами от мними чиновници на сдружението

EVN България осведоми за постъпили сигнали в сдружението от клиенти по отношение на разнообразни опити за телефонни измами oт незнайни лица. Според постъпилите сигнали клиентите получават телефонно позвъняване от незнайно лице, което се показва за чиновник на EVN България. Въпросното лице изисква от клиента данни - име на титуляр на партида за електрическа енергия, адрес, както и информация по отношение на членове на фамилията и други Клиентите на EVN България не са се подали на опитите за машинация и са алармирали в телефонния център на компанията.

EVN България осведоми, че в случаите, когато компанията актуализира данните на своите клиенти – посредством персонално посещаване или по телефон – сътрудниците на EVN България се легитимират с име, фамилия и изясняват в елементи мотива за визитата или позвъняването. Всеки клиент може да извърши инспекция за съответния помощник по име, фамилия и телефонен номер в денонощния телефонен център на сдружението на тел. 0700 1 7777.

В допълнение EVN България припомня, че събиране на дължими суми за употребявана сила или за механически услуги в никакъв случай не се прави в брой и на място от техници или отчетници на сдружението.

EVN България поучава клиентите при всяко подозрение да алармират на денонощна телефонна линия 0700 1 7777. Дружеството поучава своите клиенти при сходни опити за машинация да алармират и Министерство на вътрешните работи.

EVN България се включва в план на Министерство на вътрешните работи в битката против телефонните измами, целящ да осведоми в допълнение жителите да имат нараснало внимание против сходен тип измами. В тази връзка считано от април 2018 година на всяка хартиена фактура и касов бон компанията ще отпечатва обръщение, което да притегля вниманието на битовите клиенти и да изостри тяхната зоркост, ако станат опит за телефонна машинация, без значение по какъв мотив и метод.

Текстът е координиран с Министерство на вътрешните работи и гласи следното: " Министерство на вътрешните работи предизвестява: Искат Ви пари по телефона? Спри, не се доверявай! Това е машинация. “

Пилотният план е очакван за 6 месеца, като в този интервал всеки битов клиент, ще може да прочете посланието в своя касов бон или фактура за употребявана електрическа енергия. Целта е посредством отпечатваните фактури посланието да доближи до оптимален брой жители, в това число възрастни хора, поданици на по-малки обитаеми места и така нататък

В допълнение EVN България припомня, че събиране на дължими суми за употребявана сила или за механически услуги в никакъв случай не се прави в брой и на място от чиновници на компанията, a на избраните за заплащане места. Компанията спомага на Министерство на вътрешните работи като част от цялостното съдействие във връзка с положителни практики за попречване на всевъзможен тип измами.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР