Нараства натискът върху болниците с Covid отделения в Бургаска област. Със

...
Нараства натискът върху болниците с Covid отделения в Бургаска област. Със
Коментари Харесай

Изключително притеснителна новина долетя от морето


Нараства натискът върху лечебните заведения с Covid отделения в Бургаска област. Със заповед на Регионалната здравна ревизия в Бургас се планува да бъдат разкрити нови кревати, само че това се оказва проблем за част от здравните заведения.

100 кревати или нови 50 би трябвало да бъдат разкрити в Covid отделението на Областната болница в Бургас. Оттам, обаче, питат здравната ревизия кое поделение да бъде закрито, с цел да се обезпечат в допълнение кревати. 

В общинската болница в Айтос пък нямат задоволително медицински експерти, с цел да разширят Covid отделението. Сега там има 15 кревати, като 2 от тях са свободни, сподели шефът на болничното заведение доктор Парушев:

" Три медицински сестри напуснаха от началото на този месец. Те са дългогодишни чиновници, които работиха в инфекциозно поделение. Не мога да им се дразня, несъмнено. Сега търсим и попълняме с други. Трудничко е. В момента 7 души работят в Covid отделението. Много е малко ", безапелационен е доктор Парушев пред " Радио Бургас ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР