ИлюднлацияСпециализираната операция е проведена от служители от Гранично полицейско управление

...
ИлюднлацияСпециализираната операция е проведена от служители от Гранично полицейско управление
Коментари Харесай

Прокуратурата погна трима иманяри

Илюднлация
Специализираната интервенция е извършена от чиновници от Гранично полицейско ръководство – Силистра в интервала 14 – 23 септември 2021 година. Претърсени са разнообразни адреси и са открити голям брой предмети, представляващи културно – исторически полезности.

В парцел в село Черник, община Дулово, са открити металдетектор, монета от жълт метал, 7 монети от друг метал с очевидно древен тип, с патина и пръст върху тях, 2 приложения и 2 върха на стрели с друга величина и форма. При претършуване в различен парцел в село Скала, е конфискуван още един металдетектор, 8 монети от друг метал, с друга величина и форма, древен пръстен и 11 други предмета -апликации, археологически фрагменти.

В дома на мъж от с. Боил са открити 7 монети със древен тип и патина по тях, керамична лула и каменна фигура с очевидно древен тип, както и други старинни предмети.

На брифинг, провел се през днешния ден, Ивелин Чафаланов – заместител - областен прокурор, обясни, че работата по случаите продължава интензивно под управлението и наблюдението на Окръжна прокуратура – Силистра. Той добави, че следва да бъдат осъществени редица експертизи на откритите археологически обекти.

В умозаключение прокурор Чафаланов осведоми присъстващите, че са открити лицата, намерили и съхранявали нерегламентирано културно – историческите находки.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР