За подобряване на енергийната ефективност на жилищните сгради ще могат

...
За подобряване на енергийната ефективност на жилищните сгради ще могат
Коментари Харесай

Община Варна ще санира безвъзмездно жилища

За възстановяване на енергийната успеваемост на жилищните здания ще могат да аплайват всички сдружения на притежателите в регион " Одесос " и част от " Приморски " и " Аспарухово ".

Владимир Минков, дирекция " Европейски и национални оперативни стратегии " - Община Варна разяснява: "Масивни здания, проектирани преди 26 април 1999 година, които са отвън обсега на Националната стратегия за енергийна успеваемост на многофамилни жилищни здания и многофамилни здания до 35 независими обекта, в това число с жилищно предопределение. "

Енергийната успеваемост на постройките би трябвало да доближи минимум клас на енергопотребление " С ".

Радина Анастасова: "Блокът е много остарял, към този момент на 27 години, разрушава се. Някои хора са си създали санирането, само че не всички имат опция. "
Росен Великов: "Собствениците не разполагат с такива благоприятни условия. Тук става въпрос за стотици хиляди левове, никой не може да си разреши, дори и млади фамилии. "

По плана на Общината могат да бъдат обновявани единствено цели здания, а не обособени елементи от тях.

Владимир Минков, дирекция " Европейски и национални оперативни стратегии " - Община Варна: "Строително-монтажни работи по общите елементи на многофамилните жилищни здания, които обгръщат ремонт на покрив, замяна на асансьори, ремонт на стълбищна клетка, площадка, коридори, могат да бъдат финансирани единствено в случай че постройката реализира минимум клас на ползване " С " и най-малко 60 % енергийни спестявания. "

Заявления за възстановяване на енергийната успеваемост на постройките в трите региона ще се одобряват до привършване на средствата, заложени по плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР