Дисциплинарно производство срещу служител на Дирекция Жандармерия, специални операции и

...
Дисциплинарно производство срещу служител на Дирекция Жандармерия, специални операции и
Коментари Харесай

Отстраниха от длъжност служителя на МВР, блъснал дете и избягал

Дисциплинарно произвеждане против чиновник на Дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ е формирано по отношение на осъществено тежко нарушаване.

Служителят е отхвърлен от служба , оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. 

Служител на Министерство на вътрешните работи блъсна дете на пешеходна пътека. Инцидентът стана във вторник преди село Лозен.

9-годишното дете пресичало на пешеходна пътека, когато било ударено от кола. То е с охлузни рани. Шофьорът избягал. Свидетели хвърляли бутилки и счупили задното стъкло на колата.

По-късно служители на реда намерили водача. Оказало се, че е чиновник на Жандармерията. 

Пробата с дрегер е показала 0.5 промила. Тя обаче е взета три часа след случая. Предстои да му бъдат взети кръвни проби , които ще покажат с какъв брой тъкмо промила е бил той по време на случая.

Тъй като 0.5 промила е позволена стойност , следовател ще направи оглед и ще реши дали водачът да бъде арестуван. Но има утежняващи условия, като бягство от мястото на случая.

Пред служители на реда той разказал, че е  пил малко алкохол след случая, с цел да се успокои.

Отведен е в районното, взети са значката и оръжието му . В деня на случая служителят не е бил на работа.

„ Детето ми е било с колело. Колата е блъснала задната гума на велосипеда и самото то го е бутнало на земята. Няма контакт с автомобила. От очевидци разбрах, че служителят на Жандармерията се е движил много бързо ”, изясни пред бащата на потърпевшото дете Любомир Топалов.

Топалов е приказвал с водача, предизвикал случая, по телефона. „ Призовах го да пристигна, с цел да се забележим. Обясних му, че има полиция и го търсят. По телефона го усетих, че е пийнал и несъответстващ. Говореше несвързано, дори с лека подигравка ”, сподели още мъжът.

„ Искам институциите да си свършат работата уместно. Благодарен съм на чиновниците на „ Пътна полиция ”, които взеха драговолно случая и свършиха работата си съответно. Трябва да даваме публичност на сходни случаи, с цел да не се потулват. Този човек да си понесе следствията ”, моли Топалов.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР