Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа етика отстрани президента на

...
Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа етика отстрани президента на
Коментари Харесай

ФИГ отстрани Ирина Винер за две години от художествената гимнастика

Дисциплинарната комисия на Фондацията по гимнастическа нравственос в профил президента на съветската федерация по художествена гимнастика и старши треньора на националния тим Ирина Винер от присъединяване в интернационалните надпревари за период от две години, оповестиха от Международната федерация по гимнастика (ФИГ).

" Винер няма право да взе участие или да бъде акредитирана в каквато и да е роля в интернационално съревнование, в това число като треньор, началник на делегация или друга публична роля в което и да е събитие на ФИГ за интервал от две години, които ще влязат в действие един ден след повдигането на ограниченията на федерацията, свързани със обстановката в Украйна, или при изискване, че ограниченията на ФИГ бъдат анулирани в границите на пет години от датата на това решение ", се споделя в изказването на Световната централа, представено от ТАСС.

Разследването е обвързвано с отдръпването на кандидатурата на Наталия Кузмина от изборите за Техническия комитет по художествена гимнастика на ФИГ през 2021 година. Публичните изказвания в медиите след провалянето на съветския тим по художествена гимнастика на Олимпийските игри в Токио 2020 бяха приети за обидни и нарушаващи разпоредбите на ФИГ. Русия отдръпна кандидатурата на Кузмина от изборите, откакто Винер я подлага на критика остро за съдийство на Олимпиадата. На шампионата в Токио Дина Аверина остана втора в самостоятелния многобой след Линой Ашрам (Израел), а при ансамблите Русия взе сребро, а България завоюва историческа първа купа. Техническият комитет на ФИГ по-късно изясни, че не е имало неточности или пристрастия при оценяването на съдиите в Токио.

Дисциплинарната комисия реши, че Винер е виновна за нарушение на разпоредбите на ФИГ. Предупреждение е отправено към Федерацията по гимнастика на Русия, която е управителен орган на централите по спортна гимнастика, художествена гимнастика, скокове на батут, спортна акробатика, спортна аеробика и паркур. Страните имат право да апелират решението пред Апелативния арбитражен съд в границите на 21 дни.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР