Дистанция за безопасност на плажовете, тестове на входовете на хотелите,

...
Дистанция за безопасност на плажовете, тестове на входовете на хотелите,
Коментари Харесай

Тестове на входа на хотела, без прегради на плажа: Испания иска да спаси летния сезон

Дистанция за сигурност на плажовете, проби на входовете на хотелите, нова организация в заведенията за хранене: Испания опитва всичко, с цел да избави летния сезон, тъй като туризмът е главен дирек на стопанската система. Освен това стремежът е туристите да не се притесняват от заразяване с ковид, осведоми организация " Франс прес ".

Четвъртата най-засегната страна в света от COVID-19, само че също и втората туристическа дестинация в света, Испания планува от 11 май последователно и следено да стартира да отваря питейни заведения, хотели и заведения за хранене.

Испания рискува доста с това последователно повдигане на карантината в туризма, който обезпечава 12 % от брутния вътрешен артикул и 13 % от заетостта, а секторът би могъл да загуби до 60 % от годишния си оборот. Това сочат данните на работодателската организация в туристическия бранш Екселтур (Exceltur).

За да успокоят туристите, експертите в бранша, които се оплакват от неяснотата на държавния проект в региона на туризма, вършат все нови и нови оферти.

В Алмунекар, който желае да бъде пилотен град, доста от известните водолазни клубове работят по съответен протокол, с цел да избегнат заразяване посредством оборудването, което минава от уста в уста. Градът предлага общинската полиция и гражданска отбрана да управляват притока на туристи по плажовете, показва Даниел Барберо, който дава отговор за туризма в андалусийския морски курорт.

В разположения покрай Валенсия град Гандия се планува да се наемат в допълнение контрольори на плажовете, които да наблюдават дали групите туристи се настаняват на най-малко два метра едни от други. Достъпът до някои плажове би могъл да бъде неразрешен за деца в избрани часове, с цел да се избегне засичането с по-възрастни хора, които са най-уязвими.

Не имаме намерение да слагаме физически загради. Не може да се ограничи с пластмаса намерено пространство като плажовете. Предпочитаме да осведомяваме и да се доверим на отговорността на всеки. Това акцентира Висенте Маскарел, отговарящ за туризма в кметството, което има намерение да сложи дозатори с дезинфекциращ гел покрай плажовете.

Баровете и заведенията за хранене работят върху реорганизацията си, окуражени от работодателската организация, която обаче не ги поучава да слагат скъпоструващи загради за делене на клиентите.

Ще би трябвало да понижим на половина потенциала си. Един ресторант с 15-20 маси няма да има повече от 8-10 маси на разстояние от 1-1.5 метра, разяснява президентът на хотелската асоциация в Гандия Хосе Мануел Наваро. Менютата ще са онлайн и ще могат да бъдат прегледани на мобилния телефон, по този начин ще се избегне да се предават от ръка на ръка.

Хигиената ще бъде засилена в хотелите, най-много в Мадрид, най-голямото огнище на болестта, където се работи за обособяването на хотели " без Коронавирус ".

В хотелите от веригата " РумМейт " (RoomMate) клиентът ще бъде посрещан от изтривалки, импрегнирани с белина, за стерилизация на колелата на куфарите, преди да се мери температурата му и да получи маска, гел и ръкавици.

" Ве Пе Хотел Пласа " (VP Hotel Plaza), ситуиран в центъра на града, ще прави бързи проби за COVID-19 на входа си.

Остава да се уреди деликатният въпрос с отварянето на границите за задгранични туристи, които са основни. Все още нищо не е решено на европейско ниво, сподели почитан държавен източник пред Агенция Франс Прес.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР