Дистанционно работещите са по-производителни и по-мотивирани, откри проучване (снимка: CC0

...
Коментари Харесай

Дистанционно работещите искат нови екстри


Дистанционно работещите са по-производителни и по-мотивирани, откри изследване (снимка: CC0 Public Domain)

Сега, когато огромна част от професионалната работна мощ може да работи от разстояние, работодателите следва да премислят типовете екстри, които могат да предложат на чиновниците си, с цел да ги задържат – а и с цел да привлекат нови хора.

Проучване измежду повече от 1000 експерти от Paychex откри, че чиновниците, чиито пакети от компенсации са обновени съгласно съответните им желания, демонстрират по-голяма продуктивност, по-високо задоволство от работата и по-добра фирмена просвета.

Paychex е компания, предоставяща услуги за ръководство на заплати и човешки запаси за дребния и междинен бизнес. Нейната анкета е открила, че 65% от чиновниците, чиито обществени придобивки са обновени след прекосяването към отдалечена работа, оповестяват за нараснало равнище на задоволеност от работата. 73% означават, че равнищата на продуктивност са се трансформирали в посока усъвършенстване. 64% споделят, че след актуализацията нямат планове да изоставен работата си през идната година.

Най-често срещаните актуализации на екстрите за отдалечено работещите включват гъвкаво работно време и бонуси за успеваемост. На въпроса кои спомагателни преимущества желаят най-вече обаче чиновниците слагат бонус за домакински офис (31%) и възобновяване на разноски за интернет (30%).

Четиридневната работна седмица също е измежду огромните стремежи на чиновниците, работещи отдалечено, изключително по-възрастните служащи. Идеята за редуциране на работното време на чиновниците бързо набира мощ: тъкмо тази седмица стартира най-голямото в света тестване на четиридневната работна седмица за да се изследва нейното влияние върху продуктивността, удовлетвореността от работата и благосъстоянието на чиновниците.

Както работодателите, по този начин и чиновниците могат да завоюват от коригирането на бонусните пакети в светлината на разрастващите се модели на работа и желания. Работодателите най-често означават усъвършенстване в мотивацията на чиновниците (67%) и продуктивността (63%), откакто са актуализирали своите пакети за компенсации. Paychex означи, че е „ окуражаващо да се види път към усъвършенстване “, като се има поради какъв брой съществено бяха изпитани моралът и всички качества на чиновниците през последните две години.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР