Дисни обяви мащабно корпоративно преструктуриране, което ще доведе до загуба

...
Дисни обяви мащабно корпоративно преструктуриране, което ще доведе до загуба
Коментари Харесай

Дисни обяви мащабно корпоративно преструктуриране

" Дисни " разгласи огромно корпоративно преструктуриране, което ще докара до загуба на работните места на 7000 души. Планът е част от напъните на компанията за икономисване на 5,5 мрлд. $ от нейните разноски.

Съкращенията ще съставляват към 3,6% от цялата световна работна мощ на " Дисни ". Нетният приход на компанията възлиза на малко над 1,2 милиарда $, много под плануваните 1,4 милиарда

Дружеството е под настиск на вложителите си да осъществя по-големи облаги от стрийминг бизнеса си и съобщи, че ще се реорганизира в три сегмента: развлекателен бранш, който ще включва филми и телевизия, състезателен бранш с канала ESPN и бранша на заниманията като тематичните паркове и артикули.

Компанията твърди, че преструктурирането ще рационализира интервенциите, ще направи бизнеса ѝ по-ефективен и ще понижи разноските.

" Дисни " е последната медийна компания, която афишира редуциране на работни места в отговор на по-малкото нови клиенти и засилената конкуренция в стрийминг бизнеса. Подобни съкращения бяха оповестени и от " Уорнър Брос " и " Нетфликс ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР