Дискусията, за това дали Skoda трябва да излезе на американския

...
Дискусията, за това дали Skoda трябва да излезе на американския
Коментари Харесай

Skoda реши да се насочи към Индия вместо към САЩ

Дискусията, за това дали Skoda би трябвало да излезе на американския пазар, продължава към този момент няколко години, само че в последна сметка наподобява чехите ще се насочат в напълно друга посока - Индия.

Чешката компания ще е отпред на нашествието на Групата Volkswagen AG в Индия, а това беше съвсем несъмнено, още като стана ясно, че взаимният план на Volkswagen и Tata Motors ще се провали.

" Ще ни би трябвало повече време, с цел да поработим по проектите ни за Съединени американски щати - съобщи основният изпълнителен шеф на Skoda Бернхард Майер пред списание Autocar.

" От Volkswagen AG желаят от нас да поведем развиването на нова платформа, която ще е предопределена за Индия и там би трябвало да изградим предвидим и печеливш бизнес. Нямаме период, който да гоним да навлизането ни в Съединени американски щати ", добавя мениджърът на компанията.

В момента експертите от Skoda изследват опцията за потреблението на платформата MQB A0 за бюджетен модел, като тя до момента се е употребила при новите SEAT Ibiza и VW Polo.

Другият вид пред чехите е да стартират развиването на изцяло нова архитектура, само че пък това значи, че групата ще би трябвало да влага повече в Индия, с цел да построи сериозна инфраструктура за произвеждане на коли.

До 2020 година Индия ще се трансформира в третия по величина авто пазар в света, а тогава ще влязат в действие и нови условия за сигурност и нездравословни излъчвания на локалния пазар, което прави задачата на Skoda още по-трудна, написа AutoClub.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР