Дискусия със студенти на тема Роля на помощник-фармацевта в съвременното

...
Дискусия със студенти на тема Роля на помощник-фармацевта в съвременното
Коментари Харесай

Дискусия за ролята на пом.-фармацевта бе проведена в Медицинския колеж във Варна

Дискусия със студенти на тематика „ Роля на помощник-фармацевта в актуалното опазване на здравето “ бе извършена по самодейност на образователен бранш „ Помощник-фармацевт “ в Медицински лицей – Варна. Това оповестяват от Медицинския университет в града. По време на полемиката бе прегледана ролята на помощник-фармацевта в подтекста на Кодекса за професионална нравственос на помощник-фармацевтите и Национална здравна тактика 2030.

Няколко са насоките  за интензивно присъединяване на помощник-фармацевта при реализиране на действия за запазване на публичното здраве. Това са предварителна защита на болесттите, което може да се смята за основен фактор за понижаване потреблението на лекарствени артикули и в същото време за гарантиране на високо ниво на протекция на човешкото здраве; профилактика на заболяванията, като част от здравната и лекарствена политика; предоставяне на инструкции на пациентите за вярно предпазване и следене периода на валидност на закупените от тях лекарствени продукти; даването на лекарствена и здравна информация на пациентите съгласно техните пълномощия и прецизно спазвайки законодателството на Република България, в това число за поява на странични или нежелани реакции и лекарствени и други взаимоотношения.

Екстемпоралните лекарствени форми бяха прегледани като част от персонализираната медицина, защото те дават обилни преимущества от позиция на индивидуализиране на лечението, насочени са напълно към съответния пациент и неговото характерно заболяване и дават опция за точно дозиране, изключително при деца и възрастни пациенти над 65 год.

В полемиката участваха студенти и преподаватели от Учебен бранш „ Помощник- фармацевт “. Поканени бяха и представители на бизнеса, които срещнаха присъстващите със спецификата на работа в болнична аптека и здравно посланичество.

Събитието бе проведена във връзка Световния ден на фармацевта 25 септември, който се отбелязва от 2009 година с решение на Международната федерация на фармацевтите /FIP/. През 2023 година събитията минаха под мотото „ Фармацевтите укрепват здравните системи “. 
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР