Дискретната сдържаност очевидно не е основен приоритет за дъщерната марка Zeekr на

...
Дискретната сдържаност очевидно не е
основен приоритет за дъщерната марка Zeekr
на
Коментари Харесай

Първият сериен Zeekr 001 слезе от поточната линия

Дискретната въздържаност явно не е основен приоритет за дъщерната марка Zeekr на Geely. Китайският автомобилен производител с горделивост афишира, че " най-очакваното електрическо превозно средство на годината " е пуснато в производство. Първият сериен автомобил Zeekr 001 слезе от поточната линия в „ интелигентната “ фабрика в Нингбо.

Луксозното транспортно средство, което според производителя ще се противопостави по-специално на марката Tesla, е основано на изследване на дъщерната компания на Geely Polestar и е основано на устойчивата електрическа архитектура (SEA) от майката на Volvo Geely.

Двата му електромотора доставят мощност от 400 кВт / 544 к.с. и оптимален въртящ момент от 768 Нм. Резултатът е време за спринт за единствено 3,8 секунди от нула до 100 км/ч. Батерията с потенциал от 100 кВтч може да се зареди от 10 до 80 % в рамките на 30 минути. Максималният обявен от производителя пробег е до 700 километра.

Първите доставки на Zeekr 001 в Китай към този момент се осъществят. В допълнение към съществуващите центрове за зареждане на марката, до края на годината ще бъдат отворени свръхбързи зарядни станции с мощност 360 кВт в 10 града. Освен това в 272 града в Китай ще има зарядни станции на трети дистрибутори, обещава производителят. Все още не е определено кога ще стартира доставката на модела за Европа.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР