Дискаунт веригата Алди, заяви, че изтегля от германските си клонове

...
Дискаунт веригата Алди, заяви, че изтегля от германските си клонове
Коментари Харесай

Алди изтегля от търговската си мрежа заразените холандски яйца

Дискаунт веригата " Алди ", съобщи, че изтегля от немските си клонове всички холандски яйца поради абсурда с инсектициди, който хвърли в смут европейския хранителен пазар.
" Алди " отбрани решението си, изтъквайки, че това е „ просто защитна марка ”. Търговската империя от супермаркети обаче призна, че абсурдът може да докара до дефицит на яйца на пазара в цяла Германия. Очаква се огромните мрежи супермаркети в Германия " Лидл ", " Реве " и " Евдека " също да отстранен от рафтовете си нечистите яйца.

Скандалът с холандските яйца се развихри по-рано тази седмица, откакто стана ясно, че в Германия са били импортирани и продадени близо 3 млн., инфектирани със мощно отровен инсектицид.
 
В петък казусът се задълбочи, откакто районния министър на земеделието Кристиан Майер от Долна Саксония издаде пред немската социална телевизия Це Де Еф, че евентуално броят на инфектираните яйца надвишава 10 млн. До момента 12 от общо 16-те немски бяха наранени от рисковите артикули.

Смята се, че вносните яйца са инфектирани с отровния препарат против кърлежи, бълхи и хлебарки " Фипронил ". В огромни количества инсектицидът се счита за " умерено рисков " от Световната здравна организация, защото може да нанесе съществени вреди върху бъбреците, черния дроб и щитовидната жлеза на хората.
 
В Европейски Съюз веществото е неразрешено да се използва върху растения и животни, които по-късно се употребяват от хора. Освен в Германия, все още управляващите в Белгия, Швейцария и Швеция също следят деликатно пратките и отстраняват яйцата, които се водят инфектирани и са обозначени с " код 27 ".
 
Освен това към този момент 180 птицеферми бяха затворени краткотрайно поради следствието на Белгия и Холандия за отговорните лица, позволили натравянето на питателните артикули. Засега за основен отговорник се смята холандската " Чикфренд ", която е употребила огромни количества от препарата, с цел да се пребори с алената червейна въшка, която е налазила кокошките й.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР