Discovery Communications обявиха историческо партньорство със Световния фонд за дивата

...
Discovery Communications обявиха историческо партньорство със Световния фонд за дивата
Коментари Харесай

Discovery Communications обявява „Проект C.A.T.: Опазване на защитени територии за тигри“

Discovery Communications оповестиха историческо партньорство със Световния фонд за дивата природа (WWF), благодарение на което Discovery ще финансира и подкрепи опазването на близо 1 милион акра предпазени територии в Индия и Бутан за отбрана и увеличение популацията на дивия тигър.

„ Глобалното придвижване за отбрана на тигрите е към този момент с един милион акра по-силно “, съобщи Дейвид Заслав, президент и изпълнителен шеф на Discovery Communications. „ Discovery е компания, насочена към резултатите и за повече от 30 години сме имали камери във всеки един ъгъл на планетата. От „ Планетата Земя “ до „ Докато не са изчезнали “ ние документираме и въодушевяваме публиката ни с хубостта и великолепието на нашата планета. За страдание камерите ни са улавяли и уязвимото положение на огромна част от света и животните в него. Затова през днешния ден подхващаме смела стъпка напред, оттатък обектива, с цел да защитим един от най-величествените и застрашени типове. Но когато зависи от нас, няма да позволим тези красиви животни да изчезнат. Поставяме тази завладяваща идея в светлината на прожекторите, като ще разтеглим диалога за нея посредством нашите световни марки и платформи, с цел да удвоим популацията на дивия тигър до 2022. “

Само през последния век популацията на дивия тигър отбелязва спад от 96%, като са останали по-малко от 4000 типа в резултат на липса на естествена среда и проникващото бракониерство. При съществуване на премного място, плячка и отбрана от бракониерство популацията на тигрите може да се увеличи.

Подкрепата от Discovery за тази трансгранична територия, която Световния фонд за дивата природа опазва в партньорство с държавните управления на Индия и Бутан, ще разреши на горските рейнджъри да наблюдават от по-близо здравето на тигрите, да разполагат с значими научни данни, да подхващат спомагателна отбрана против бракониерство и да поддържат земята и коридорите за възстановяване придвижването на всички диви животни.

Усилията да се удвои популацията на тигрите – типове на върха на хранителната верига –ще обезпечат отбрана и за други застрашени типове и ще подтикват здравословна екосистема на територията на 1 милион акра земя. За повече информация за „ Проект C.A.T.: Опазване на предпазени територии за тигри (Conserving Acres for Tigers) “, посетете discovery.com/projectCAT. 

Подпомагайки естествената среда, Discovery ще употребява и изобретателните качества на своя екип и световната си платформа за разпространяване на телевизионно наличие на над 3 милиарда фенове по света, с цел да поддържа напъните на Световния фонд за дивата природа. Те датират от 2010 година в усилието си да удвоят популацията на дивия тигър по света до 2022 година – идната година на тигъра.

Discovery ще сътвори апел за социална поддръжка и програмно наличие, обвързано с „ Проекта C.A.T. “, с цел да увеличи осведомеността и да окуражи феновете по света да подхващат дейности, с които да оказват помощ на дивите тигри.

За да укрепи отдадеността си на плана, Discovery приготвя нов документален филм за тигрите, дело на Grain Media, благосъстоятелност на Орландо вон Айнзидел – номинираните за Оскар продуценти на кино лентата „ Вирунга “, който ще бъде излъчен в ефира на Discovery по света през 2018 година. 

Усилията на Световния фонд за дивата природа включват опазването на спомагателни предпазени територии за тигрите оттатък обсега на 13-те страни, които населяват, непоколебим теоретичен разбор и тяхното наблюдаване, както и това на плячката им, застъпване и покачване на информираността за опазването на типа и елиминирането на противозаконната търговия с диви животни по света.  

„ Популацията на тигрите се усилва за първи път от век насам “, твърди Картър Робъртс, президент и изпълнителен шеф на Световния фонд за дивата природа (WWF). „ Тези числа приказват за невероятната отдаденост на локалните водачи и водещи филантропи към удвояването популацията на тигрите в дивата природа. Нуждаем се от освен това от идея, с което да реализираме тези цели. Включването на Discovery в опазването на тигрите и впечатляващият обсег, с който разполагат, могат единствено да вдъхновят другите да се причислят към идеята. ”

За 30 години документалните и риалити продукции на Discovery уловиха забавния свят на природата и дивите животни. Днес доста от тези планове са повлияни от влошеното положение на околната среда:

  • „ Пътят на айсберга “, първото предаване, излъчено по Discovery Channel през 1985 година за мразовитите води на Северноатлантическия океан, който през днешния ден е повлиян от трилионите тонове разтопен лед от ледената завивка на Гренландия. Заради топенето на леда през 2008-а година полярната мечка беше оповестена за заплашен тип.
  • „ Ловецът на крокодили “, емблематичната поредност на Animal Planet, която проследяваше приключенията на Стийв Ъруин из местностите, постоянно под вода,  с диви животни в Австралия, в този момент се сблъсква с влошаващото се положение на Големия бариерен риф и загубата на половината от коралите.
  • „ Седмицата на акулите “, емблематичната седмица в програмата на Discovery Channel, в този момент се изправя против противозаконните убийства на 75 милиона акули годишно най-много заради високото търсене на чорба от перка на акула. Тази година Discovery си партнира с Oceana и окуражава феновете да изпращат писма до законодатели в поддръжка на закона за прекъсване търговията с перки на акули и за възбрана на продажбата на артикули от перка на акула в Съединени американски щати.
  • „ Докато не са изчезнали “ – документалният филм, който се излъчи в над 220 страни и територии в границите на 24 часа предишния декември, прегледа необятно и обширно застрашените типове и подкани феновете да подхващат дейности, с цел да трансформират трагичната статистика и климатичните промени. 

Наскоро Discovery и Американския съюз за битка с трафика на диви животни, в подпомагане с Федералната организация на Съединени американски щати за отбрана на рибите и дивите животни, сътвориха и насочиха обществен апел, разказан от артиста Едуард Нортън, който предизвиква хората да подхващат дейности и да спрат незаконната търговия и закупуване на артикули с скотски генезис по света. В момента апелът се излъчва в Съединени американски щати и Африка, а скоро ще се появи и по каналите на Discovery и в Азия.  

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР