Дирк Зюндран, директор на музея на съкровищата "Грюнес Гевьолбе" в

...
Дирк Зюндран, директор на музея на съкровищата "Грюнес Гевьолбе" в
Коментари Харесай

Част от откраднати скъпоценности от музея в Дрезден бяха открити

Дирк Зюндран, шеф на музея на съкровищата "Грюнес Гевьолбе " в Дрезден разгласи, че в хода на огледа на пространствата в музея са били открити няколко значими експоната, считани за откраднати от проникналите с щурм злосторници в понеделник, оповестява Българска телеграфна агенция.

"Витрината е разрушена, в нея има три процепа ", разказа мястото на престъплението Зюндран. Той добави, че няколко движимости са се оказали отвън до момента на крадците. Сред тях попада полският медал "Бял орел " с диаманти, бойна шпага хаудеген с инкрустирани скъпоценни камъни и кралска перлена огърлица.

По-рано полицията разгласява фотоси на откраднатите експонати, измежду които личаха и откритите в този момент артефакти. По време на взлома е било мрачно. Но все пак върху още веднъж откритите декорации е била посипана бяла пудра. По този метод злосторниците са се пробвали да прикрият следите си. В непосредственост до ограбения музей е изгорен трафопост, което е оставило прилежащите улици без осветяване. Сега криминалистите ревизират обвързван ли е пожарът с изключването на охранителната система на музея.

Показаха немския грабеж на века

Германската полиция продължава да търси очевидци след впечатляващия грабеж, където минимум двама души за няколко минути са отмъкнали скъпоценности от 18-и век, считани за скъпи. Властите признаха, че не са попаднали на никаква диря по отношение на това, което немските медии описаха като най-впечатляващата кражба на предмети на изкуството от Втората международна война.

Полицията продължава да търси ДНК следи и свързани с кражбата доказателства на паркинг, където обирджиите наподобява са опожарили употребен от тях автомобил, преди да избягат. Разпространено от полицията видео демонстрира по какъв начин двама злосторници проникват в зала в музея. След това единият от тях счупва витрина благодарение на секира.

Музеят "Грюнес Гевьолбе " в Дрезден, който има една от най-големите сбирки скъпоценности в света, бе ограбен през вчерашния ден към 5:00 ч. сутринта. Кражбата е осъществена в залата със скъпоценностите на Август II Силни, крал на Полша и курфюрст на Саксония в интервала 1694-1733 година Крадците са обрали единствено една витрина, като са взели три комплекта диаманти, рубини и изумруди, направени при започване на 18-и век. Според шефа на полицията в Дрезден Йорг Кубиеса, обирът е бил усърдно квалифициран и е допустимо да е бил осъществен от незаконна тайфа.

Свиха накит за 1 милиарда евро от музей в Дрезден

Музеят "Грюнес Гевьолбе " е издигнат през XVI век. От 1723 година крал Август II е съхранявал в него скъпоценности от епохата на Ренесанса и барока.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР