Дирекцията за обществено здраве на окръг Тимиш (Западна Румъния) обяви,

...
Дирекцията за обществено здраве на окръг Тимиш (Западна Румъния) обяви,
Коментари Харесай

Съучениците на 16-годишен в Румъния, заразен с коронавирус, са под карантина

Дирекцията за публично здраве на окръг Тимиш (Западна Румъния) разгласи, че всички съученици от класа на 16-годишното момче, което даде през вчерашния ден позитивен резултат за болест с ковид, ще бъдат изолирани в домашни условия, а образователните занятия на този клас ще бъдат анулирани, оповестява организация Медиафакс.

Момчето е племенник на 47-годишен мъж от Тимишоара, при който също бе доказана болест с новия ковид. Това е първият случай на инфектиран малолетен в Румъния, отбелязва Медиафакс, предава Българска телеграфна агенция.

Първият румънец, инфектиран с ковид, се счита за оздравял

"Имайки се поради обстоятелството, че пациентът е възпитаник в 9-и клас, по общо единодушие с Окръжния учебен инспекторат на Тимиш и шефа на учебното заведение, бе взето решение за прекратяване на занятията за този клас до ново предписание. Всички възпитаници от този клас са изолирани при домашни условия и под наблюдението на Дирекцията за публично здраве на Тимиш ", се показва в публично известие.

Представители на дирекцията са разпознали лицата, с които момчето е било в контакт и през днешния ден ще им бъдат направени проби.

По данни на Дирекцията за публично здраве на Тимиш в изолираност и под наблюдаване в този окръг са 538 лица.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР