Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) внесе касационна жалба до

...
Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) внесе касационна жалба до
Коментари Харесай

Строителният контрол обжалва решението на съда за изграждането на "Златен век"

Дирекцията за народен строителен надзор (ДНСК) внесе касационна тъжба до Върховния административен съд (ВАС), с която изиска анулация на решението на Софийския административен съд по проблема със строителството на небостъргача " Златен век " в столичния кв. " Лозенец ".

В края на юли съдът анулира прекъсването на построяването на постройката на компанията " Артекс ". " Златен век " беше спрян от ДНСК при започване на април след предписание на премиера Бойко Борисов. Ведомството откри позволени редица нарушавания - противоречие сред градежа и книжата за него. Съдът одобри, че нарушавания има, само че прекъсването на целия план е прекомерно тежко наказване и би трябвало да се спрат единствено обособени елементи от градежа.

34-етажният небостъргач е най-големият план на строителната компания " Артекс ", която стана известна тази година, откакто се разбра, че високопоставени политици са купували от нея първокласни жилища на цени под естествените за пазара. От компанията прецизираха, че прекъсването на градежа е предизвикало загуби за компанията в размер на 1.8 млн. лв..

" Златен век " беше спрян от ДНСК при започване на април след предписание на премиера Бойко Борисов. Ведомството откри позволени редица нарушавания - противоречие сред градежа и книжата за него.

" ДНСК смята, че е нарушен материалният закон. За да постанови решението си съдът е приел, че са позволени административно-производствени правила, които са в несъгласие с материално-правните разпореждания и противоречие с задачата на закона. ДНСК апелира тези заключения на съда с доказателствения материал по делото в неговата целокупност ", прецизират от строителния надзор.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР