Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) издаде разрешение за ползване

...
Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК) издаде разрешение за ползване
Коментари Харесай

Въведоха в експлоатация новия мост в Симитли

Дирекция за народен строителен надзор (ДНСК) издаде позволение за прилагане на моста над река Струма в Симитли . С това построеното от АПИ оборудване, към този момент е въведено в употреба, оповестяват от пресцентъра на ДНСК.

Миналата сряда Държавната приемателна комисия, свикана от ДНСК, ревизира годността за въвеждане в употреба на новоизградения мост и сформира без забележки Акт 16 с предложение за издаване на позволение за прилагане.

Мостът е част от съпътстващата инфраструктура на лот 3.1 от автомагистрала " Струма " сред Благоевград и Крупник. Той обезпечава транспортен достъп към автомагистралата.

Съоръжението е част от бъдещия пътен възел на Автомагистрала " Струма " при входа на град Симитли.

Съоръжението е с дължина 95 метра и заменя еднопосочния железен мост, построен преди повече от 50 година Новият е двупосочен - с една лента във всяка посока, и двойно по-широко пътно платно. Ширината на пътното платно е 8 м, с два тротоара, защитен парапет за пешеходците и осигурителни системи за преминаващите моторни транспортни средства.

Строително-монтажните работи стартираха в края на август предходната година.

С построяването на моста се обезпечава по-висока пропускателна дарба на трасето, покачва се пътната сигурност и удобството при пътешестване на жителите и гостите на Симитли.

 Новият мост край Симитли получи Акт-16
Новият мост край Симитли получи Акт-16

До една седмица ще бъде издадено и разрешението за ползване
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР