Дирекция Превенции“ към Община Варна организира академия за доброволци и

...
Дирекция Превенции“ към Община Варна организира академия за доброволци и
Коментари Харесай

Обучават младежи да разпознават рисковете от трафик на хора онлайн

Дирекция " Превенции “ към Община Варна провежда академия за доброволци и профилирано образование за експерти за различаване на рисковете от трафик на хора онлайн. Инициативата ще се организира от 27 ноември до 29 ноември в хотел " Черно море “. Тя е в осъществяване на Програмата на Местната комисия за битка с трафика на хора, оповестиха за Varna24.bg от Община Варна.

На 27 и 28 ноември е планувано двудневно образование на 25 доброволци от учебните превантивни клубове към дирекция " Превенции “, работещи по метода " връстници образоват връстници “. Доброволците ще се срещнат с главните опасности в мрежата и ще развият умения за различаване, реакция и предварителна защита на трафика на хора в онлайн пространството. Те също по този начин ще бъдат подготвени по какъв начин да основават тактики за предотвратяване на своите връстници.

На 29 ноември ще се организира и профилирано образование за експерти. В него ще вземат участие секретари на Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни, публични възпитатели, обществени служащи и инспектори от Детска педагогическа стая. Темата е " Деца и младежи в Мрежата – Как различаване и предотвратяваме трафик на хора в цифровото пространство “.

Обучението на експертите се обуславя от потребността от нов тип метод към трафика на хора в цифровата епоха. Водещ образованията е Антоанета Василева – първи вицепрезидент на експертната група за мониторинг по използване на Конвенцията за битка с трафика на хора към Съвета на Европа и представител на Националния център за безвреден интернет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР