Дирекция „Национален парк Рила“ започва процедура за налагане на административни

...
Дирекция „Национален парк Рила“ започва процедура за налагане на административни
Коментари Харесай

Глобиха авторите на филм за най-дългото хоро - неспазили забраните в Рила

Дирекция „ Национален парк Рила “ стартира процедура за налагане на административни санкции и наказания за неспазване на режимите в предпазената територия. Решението е във връзка със събитие на 11 август, събота, в региона на циркуса на Седемте Рилски езера.
Тогава в региона на Седемте рилски езера беше изработен опит за слагане на връх на Гинес за най-голямо планинско хоро в света. Освен него, посетителите можеха да следят и най-големия жив надпис, както и предизвикването - вървене на въже сред два балона. Всичко това е било контрактувано да бъде снимано и изработен филм за плана.
Дирекцията е издала позволение за снимане на подиуми от филм, като в заповедта на шефа на парка са дадени експлицитни инструкции за метода на осъществяване на снимачните действия и организацията им. Заповедта не е била спазена, осъществени са нарушавания на Закона за предпазените територии, оповестяват от Дирекцията.
На уредниците на събитието – Фондация „ Нашият дом е България “, във връзка със снимане на кино лентата „ Нашият дом е България “ ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност за неспазване на поставените условия по издадената съгласувателна заповед на шефа на парка. При определяне самоличността на участниците в нарушаването, които нерегламентирано са навлезли в езеро „ Близнака “, също ще бъде потърсена административно-наказателна отговорност.
За юридически лица Законът за предпазените територии планува налагане на имуществена глоба от 1000 до 10 000 лева, а на физически лица – санкция, като минималната е в размер от 5 до 100 лева, а оптималната от 500 до 5000 лева
Вчера чиновниците на парка не позволиха нерегламентирано нахлуване на моторни транспортни средства в предпазената територия, оповестява БГНЕС.
* Обновена информация 15:05
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР