Дирекция Местни данъци“ към Община Варна информира, че във връзка

...
Дирекция Местни данъци“ към Община Варна информира, че във връзка
Коментари Харесай

До края на месеца фирмите във Варна могат да подадат коригиращи декларации за генерираните отпадъци

Дирекция „ Местни налози “ към Община Варна осведоми, че по отношение на решение на Общински съвет - Варна за актуализация на размера на такса битови боклуци, в случаите когато същата се дефинира според от типа и броя на заявените към 30-ти ноември на миналата година съдове за битови боклуци, размерът на таксата се трансформира на 83.50 лв. за 1 куб. метър некомпактирани битови боклуци.

Общинският съвет взе решение още, че лицата, които в период до 30-ти ноември 2022 година са подали заявления по чл.19 от Наредбата за установяване на таксата за битови боклуци съгласно количеството за 2023 година, в период до 31.01.2023 година могат еднократно да подадат коригираща декларация по отношение на типа и броя на нужните съдове, които ще употребяват и интервала, в който ще се реализира активността, както и/или да отдръпват подадените през 2022 година в периода по чл.19, ал.2 от Наредбата заявления.

Коригиращи заявления и заявки за отдръпване, подадени след 31.01.2023 година, няма да пораждат правни последствия.

Декларации и заявки могат да се подават:

- В дирекция „ Местни налози “, находяща се на бул. ”Сливница ” No 191 (сградата на Изчислителен център), с работно време с жители: 09.00 - 17.30 ч.;

- С лицензиран пощенски оператор;

- Електронно, посредством системата за несъмнено електронно връчване на Държавна организация „ Електронно ръководство “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР