Директорът за международни отношения на оператора на тръбопроводите в Украйна

...
Директорът за международни отношения на оператора на тръбопроводите в Украйна
Коментари Харесай

Украйна предлага съживяване на Трансбалканския газопровод пр...

Директорът за интернационалните връзки на оператора на тръбопроводите в Украйна Олга Белкова предложи неработещия Трансбалкански гадопровод да бъде възобновен и Турция, Гърция и Украйна да бъдат свързани през България.

 Газопровод

Така доставките на полутечен газ (LNG) през Турция и Гърция могат да доближат страни като Молдова, Украйна и Румъния, употребявайки въпросния маршрут.

 

В информация на турския вестник Дюня, Олга Биелкова, оцени енергийната рецесия, която плаши Европа, и нейните последствия. Тя предлага на всяка страна да употребява по най-хубавия метод своите съществуващи запаси и благоприятни условия, изключително природния газ. 

 Дюня

„ На първо място, би трябвало да диверсифицираме източниците на LNG и природен газ, който ще използваме и ще подсигуряваме сигурност на доставките. Трябва да изградим огромен брой LNG терминали, " Поздравявам Турция, която съумя да концентрира и да транспортира природен газ от разнообразни източници по своите тръби. Това е жизненоважен въпрос освен за Турция, само че и за Украйна и другите балкански страни ", съобщи тя.

 

Белкова подсети, че трансбалканския водопровод, който пренасяше първия съветски природен газ, закупен от Турция през 80-те години, сега не работи и добави, че в този момент е момента за неговото реактивиране в противоположна посока.

 АА

Белкова означи, че европейските страни, навлизащи в зимата с паника, би трябвало да работят стратегически, с цел да задоволят енергийните си потребности. „ Не би трябвало да мислим единствено за тази зима, само че и за идващия зимен сезон. "

 

" Първо всяка страна би трябвало да си преразгледа потреблението на природен газ, тъй като той към този момент няма да идва от Русия, тъй че доставките се свиват. Някои страни евентуално ще изпитат по-големи компликации заради неналичието на инфраструктура и зависимостта на стопанската система си от природния газ, защото ще им бъде по-трудно да понижат потреблението. Трябва да се подхващат някои ограничения в поддръжка на тези страни “.

 АА

Тя съобщи, че Украйна има мощна инфраструктура. „ Имаме хранилища и LNG, които събираме от разнообразни източници. Ако Брюксел и други европейски столици вземат трайно решение за понижаване на зависимостта от съветския газ и вместо това стартират да го получават от разнообразни източници, това е добра опция ", добави Белкова.

 

Специалистката също засегна значимостта на водорода (хидрогена), който е все по-актуален в интернационалния енергиен дневен ред през последните месеци. „ Много съм разчувствана от новите благоприятни условия, изключително в подтекста за понижаване на зависимостта на Европа от съветския газ “, добави Белкова.

 

" Много е значимо за всички нас да работим интензивно. Но въпреки това, би трябвало да бъдем прагматични и реалистични по отношение на това, което е допустимо през днешния ден. Учените и някои компании би трябвало да създадат още опити, планове за това и да създадат водорода по-достъпен както за обществеността, по този начин и за промишлеността ", заключи Белкова.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР