Директорът във Ферари Лоран Мекис призна, че от Скудерия напълно

...
Директорът във Ферари Лоран Мекис призна, че от Скудерия напълно
Коментари Харесай

Във Ферари все още ценят сериозно Себастиан Фетел

Директорът във Ферари Лоран Мекис призна, че от Скудерия изцяло поддържат Себастиан Фетел и кариерата му в италианския тим. Четирикратният международен първенец кара нерешително последните два сезона и статусът му на „ първи пилот” при „ черните кончета” е под въпрос след положителното показване на младия Шарл Льоклер.

Монегаскът даже си обезпечи нов петгодишен контракт след мощната първа година за Ферари, а контрактът на 32-годишния Фетел изтича в края на сезон 2020. Все отново французинът Мекис показа, че тимът още се радва на наличието на Фетел. „ Той има ДНК на същински водач и е основен играч в нашия план. Винаги споделя точните думи, спокоен е и стимулира останалите. Ако би трябвало да се допитам до някой водач, то аз отивам при Себ”, призна спортният шеф Мекис.

Тийм-босът на Скудерия Ферари Матиа Биното обаче сподели, че Льоклер може да стане водач №1 в тима. „ Стартират сезона на равни начала, като приоритет е представянето на тима. Ако даден водач има преимущество пред другия, в хода на сезона нещата може и да се променят. Този сюжет не е чудноват, а ще бъдем фокусирани да си създадем възможностите за победа по-големи. Сега е прекомерно рано да приказваме за тези неща”, сподели Биното.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР