Директорът по комуникациите на турския президент Ердоган, Фаретин Алтун критикува

...
Директорът по комуникациите на турския президент Ердоган, Фаретин Алтун критикува
Коментари Харесай

Турция нападна САЩ заради клането в Близкия Изток

Директорът по връзките на турския президент Ердоган, Фаретин Алтун подлага на критика остро Съединени американски щати за това, че назовават офанзивите на Израел против палестинците ​​ " самоотбрана ".


" Избиване на цивилни. Принуждаване на палестинците да изоставен домовете си и да окупират земите им. Атакуват джамии. Убиват почтени деца. Откога всички тези зверства се смятат за самоотбрана? Нима Съединени американски щати не виждат тези кланета и терористични актове? “ акцентира Алтун в Туитър.


Напрежението нараства в квартал Шейх Джара в Източен Йерусалим от предходната седмица, когато израелски съд разпореди изселването на палестинските фамилии, което по-късно беше отсрочено.

Палестинците, протестиращи в символ на взаимност с жителите на шейх Джара, са обект на принуждение от израелските сили.

Ескалацията докара до въздушни удари от Израел върху Газа, в отговор на ракети изстреляни от там. В разследване на което починаха десетки хора, в това число малолетни, и има стотици други ранени.


Кореспондент на Анадолска организация (АА) в Газа сподели, че броят на починалите палестински цивилни при израелски въздушни удари в линията Газа, се усили през днешния ден до минимум 53, в това число 13 деца. Над 220 души там са ранени, заяви палестинското министерство на опазването на здравето.

Петима израелци също са убити, а 45 други са ранени при палестински ракетни офанзиви.

Военното крило на палестинската група " Ислямски джихад " съобщи, че през днешния ден са изстреляли към Тел Авив и други израелски градове още 100 ракети в отговор на израелските офанзиви против цивилни селища в Газа.

„ Започнахме мощна офанзива против врага тази заран в 5 часа сутринта, с цел да отмъстим за набези против цивилни селища и цивилни “, се споделя в изказване на бригадите на Ал-Кудс.

Междувременно израелската войска заяви в Туитър, че над 1050 ракети са били изстреляни от линията Газа в Израел през последните 38 часа, като добави, че множеството от тях са били прихванати от тяхната система за противовъздушна защита, заяви Анадолската организация.


Турският президент Реджеп Тайип Ердоган назова Израел " терористична страна " предходната седмица, при започване на спора когато израелската полиция изстреля гумени патрони и зашеметяващи гранати към палестинците в джамията Ал-Акса в Йерусалим на 7 май.

Ердоган прикани всички мюсюлмански страни и интернационалната общественост да подхващат " ефикасни " стъпки против Израел, като добави, че тези, които мълчат, са " на страната на жестокостта там ".

Той добави, че Турция " неотложно е подхванала нужните начинания, с цел да накара Организация на обединените нации, Организацията за ислямско съдействие и всички съответни институции да вземат ограничения ".

Премиерът Бенямин Нетаняху съобщи в изказване, че в Йерусалим ще бъде непокътнат законът и редът, както и правото на поклонение.

Тези дни хиляди хора се тълпят пред посолството на Израел в Анкара и неговото консулство в Истанбул, в символ на митинг против насилието в Йерусалим и Ал-Акса. Това става макар прецизния 17 дневен локдаун поради COVID-19 в Турция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР