Директорът по комуникации и говорител на компанията Meta, собственик на

...
Директорът по комуникации и говорител на компанията Meta, собственик на
Коментари Харесай

Москва е издала задочна заповед за арест на говорителя на Meta

Директорът по връзки и представител на компанията Meta, притежател на обществените мрежи Facebook и Инстаграм - Анди Стоун , е разгласен за търсене в Русия и против него е издадена задочна заповед за арест, заяви Радио Свобода.

Meta е приета за екстремистка в Русия от края на март 2022 година и активността ѝ е неразрешена. Тя е включена и в съветския лист на организациите, участващи в екстремизъм или тероризъм, поддържан от Росфинмониторинг . Facebook и Инстаграм бяха блокирани малко след началото на военната инвазия на Русия в Украйна.

Заповедта за издирването на Стоун е оповестена от Mediazona. Според информацията той е издирван задочно за поощряване на тероризма.

Изданието прецизира, че още на 11 март 2022 година съветският Следствен комитет е образувал наказателно дело против Meta по този член поради решението на компанията да не блокира украински консуматори за постове, призоваващи за " гибелта на съветските нашественици ". Именно Стоун, в качеството си на представител, е оповестил решението.

" Временно направихме възможни форми на политическо изложение, които нормално биха нарушили нашите правила, в това число нападателна изразителност като " гибел на съветските нашественици ", сподели тогава той, като посочи, че няма да позволяват апели за принуждение против съветски цивилни жители.

Стоун не е открит за коментар във връзка заповедта за търсене и арест.

Въпреки че двете обществени мрежи са блокирани в Русия, доста съветски клиенти не престават да употребяват тези мрежи благодарение на VPN анонимизатори.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР